Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

czy orientuje się ktoś czy w PL można od ręki dostać (ewentualnie zamówić) Fluval'a FX5 czy FX6 i jaka byłaby cena końcowa?

Druga sprawa, czy może ktoś się wypowiedzieć jak spisywałby się jako sam mechanik?

Wg. jednego z userów KM (dla mnie GURU) byłby on w sam raz jako sam mechanik, ewentualnie jeśli szkoda byłoby go na samego mechanika to dałbym na jednym poziomie jakieś złoża :)

Pozdrawiam.

Posted
Witam,

czy orientuje się ktoś czy w PL można od ręki dostać (ewentualnie zamówić) Fluval'a FX5 czy FX6 i jaka byłaby cena końcowa?

Druga sprawa, czy może ktoś się wypowiedzieć jak spisywałby się jako sam mechanik?

Wg. jednego z userów KM (dla mnie GURU) byłby on w sam raz jako sam mechanik, ewentualnie jeśli szkoda byłoby go na samego mechanika to dałbym na jednym poziomie jakieś złoża :)

Pozdrawiam.

Na pierwsze pytanie odpowiedz prosta - TAK wystarczy wpisać w allegro fluval fx. tak ok 1100 - 1200zł

Na drugie pytanie trudniej bo to tak drogi filtr a przede wszystkim tak wielkie bydlę że mało komu mieści się do szafki - a sprawdzałeś czy tobie gdziekolwiek wejdzie? czy też będzie stał w pokoju jako elektroniczna cichutko mrucząca ozdoba meblowa. Fluval jako nieliczny wyjątek podaje faktyczne przepływy z filtrów a nie teoretyczne więc wypływ max 2300l/h to nieco więcej jak z kaseciak z głowicą AqC2000 ale słabiej jak z Jebao DC3000 - tu masz więcej opisów wrażeń bo koszt o ciut mniejszy a i biologia od razu jest także taka jak w FX.

• Dziękuję 1
Posted

Cholera! Fakt :) Wcześniej wpisywałem Fluval i jak "Boga kocham" nie było FX'a :)

Co do bydlaka FX, tak wiem jednak planuję nie szafkę ale stelaż. Właśnie będę go powoli planował, żeby był jak najbardziej praktyczny i wygodny dla mnie. Spokojnie FX tam wejdzie :)

Dzięki za odp.

Posted

Była wcześniej dyskusja na temat tego filtra tylko wyszukać. Nie miałem tego filtra ale sporo ludzi szuka silnika do Fx5 jest to stosunkowo nowy filtr i to mnie dziwi.:D

Posted

Fakt jest to "nieco dziwne" :)

Nie mniej imponujące zdjęcie poniżej:

fx52080a3lzb.jpg

Sądziłem, że mimo wszystko Flu FX5 jest większy, a tu taka niespodzianka. Nawet przetrawienie wymiarów obydwu filtrów nie daje takiego porównania.

:D

Posted

Jak patrzę na te rączki w fluvalu od razu przypomina mi się mój filt eheim 2260 jak umieściłem go pod akwarium i zamknąłem drzwiczki. Lekki szok wszystko wymierzone a drzwi się nie domykają, całe szczęście że można było przesunąć filtr aby schować rączki. Żona jak mnie zobaczyła twierdziła że miałem minę zdziwioną za którą dostał bym oskara.:D

Posted
Jak patrzę na te rączki w fluvalu od razu przypomina mi się mój filt eheim 2260 jak umieściłem go pod akwarium i zamknąłem drzwiczki. Lekki szok wszystko wymierzone a drzwi się nie domykają, całe szczęście że można było przesunąć filtr aby schować rączki. Żona jak mnie zobaczyła twierdziła że miałem minę zdziwioną za którą dostał bym oskara.:D

Masz te wiadro Eheim'a? Pokaż foto otwartej szafki pod baniakiem? Jeśli to nie problem :)

Nie wiem dlaczego ale lubię wielkie kubły :)