Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Jestem nową użytkowniczką forum i chciałabym się przywitać. Akwarium dopiero w planach - dana córce, zapalonej przyrodniczce, trzy lata temu obietnica musi w końcu zostać spełniona. Przyznaję, nie bez mojego własnego entuzjazmu. Od trzech dni czytam artykuły i posty na forum, chłonę wiedzę, choć jej ogrom zaczyna mnie przytłaczać. Ale nie od razu Rzym zbudowano. Powoli, małymi kroczkami, byle do celu.

W planach akwarium dość spore, jak na "moje pierwsze Malawi", bo 150x50x60h. Może uda się wepchnąć nieco dłuższe. Jestem w tej dobrej sytuacji, że pokój, w którym ma stać, jest na razie pusty. Nie mam natomiast nieograniczonych funduszy. Będę musiała rozłożyć prace na etapy.

Czy pytania można zadawać w tym wątku? Bo mam mnóstwo, ale na razie podstawy, czyli mebel pod zbiornik. Pierwsze pytanie związane z pierwszym etapem - od jakiej wielkości akwarium (plus nieco kamieni do wystroju, reszta ze styropianu) szafka musi mieć spawany stelaż? Czy szafki kuchenne z IKEI skręcone razem i postawione na płycie OSB (na podłodze parkiet, który nieco "płynie"), ze wspólnym blatem, dadzą radę?

mooh

Opublikowano

Tutaj się tylko przedstawiamy i witamy. Witam serdecznie :).

Co do pytań to trzeba zadawać je w odpowiednich działach. ma to tez taki plus że wsród nas sa osoby które lubią wspomagać jakiś wybrany dział i tam szybko znajdą to o co będziesz pytać.

Opublikowano

Można się tutaj wszystkiego nauczyć :-) Witaj i pytaj. Wielu z nas jest tutaj po to by odpowiadać na takie pytania, bo sami tutaj uzyskali wiele odpowiedzi. Takie akwarium jest całkowicie ok. Pod takie akwarium trzeba dokupić jeszcze szafkę :-) Pytaj w odpowiednich działach, jak napisał Prezes i opowiadaj jak Ci idzie budowa pierwszego Malawi :)