Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, niedługo będę robił pokrywę pod nowe akwarium 150x60x50, proszę o pomoc w wyborze oświetlenia, moje główne kryterium to cena.

W obecnym mam jeden naświetlacz 10 w. i jestem z niego zadowolony, w nowym "baniaczku" dwa naświetlacze spokojnie by wystarczyły, a co polecacie na oświetlenie nocne?

a może zwykłe świetlówki będą najlepiej podkreślały kolory ryb?

Opublikowano
proszę o pomoc w wyborze oświetlenia, moje główne kryterium to cena.

a co polecacie na oświetlenie nocne?

a może zwykłe świetlówki będą najlepiej podkreślały kolory ryb?

jeśli spełnić twoje wszystkie kryteria wyboru to polecam:

na oświetlenie nocne - świeczka

świetlówka wybarwiająca ryby taka

Świetlówka liniowa T8 36W G13 barwa Zimna PROMOCJA (4622537965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/46/22/53/79/4622537965@@AMEPARAM@@07@@AMEPARAM@@46/22/53/79@@AMEPARAM@@4622537965

RAZEM 4,65 zł

kolego zejdz na ziemię i napisz ile kasy na światełko możesz przeznaczyć, bo nie ruszymy z miejsca.

Opublikowano
Powiem tak, jeżeli robiłbym oświetlenie z 2 naświetlaczy led 10 w, to wydałbym 250 zł, znajdzie się coś w tej cenie, ale mniejszej??

Teraz to konkretnie jest.

W cenie poniżej 250zł zrobisz takie jak opisałem RGB dla laika na 4 x 10W RGB COB ze zdalną regulacją wszystkiego jak w pilocie do TV i pięknym oświetleniem nocnym niebieskim.

Ale trzeba troszkę wkładu własnej pracy.

Jak zrobisz taką pokrywę pod tą belkę z oświetleniem jak ja mam to zaoszczędzisz na pokrywie wiele ale może już masz materiały na pokrywę zakupione tego nie wiem.

Opublikowano

A to oświetlenie RGB będzie można zaprogramować żeby włączało i wyłączało się automatycznie??

Pokrywę planuje zrobić z PCV albo aluminiowych profili i blachy, jeszcze robię zestawienie za i przeciw, co będzie ładniej wyglądało i mniej kosztowało!

Opublikowano
jeżeli robiłbym oświetlenie z 2 naświetlaczy led 10 w, to wydałbym 250 zł

Skąd taka kwota? Ja za dwa naświetlacze LED 10W 6500K zapłaciłem niecałe 50 zł. Do tego kable i wtyczki, parę śrubek do zamocowania w pokrywie. Razem na pewno nie przekroczyło 70 zł.

Opublikowano
A to oświetlenie RGB będzie można zaprogramować żeby włączało i wyłączało się automatycznie??

Pokrywę planuje zrobić z PCV albo aluminiowych profili i blachy, jeszcze robię zestawienie za i przeciw, co będzie ładniej wyglądało i mniej kosztowało!

Czytasz troszkę tematy na forum które cię interesują?

do pokrywy zobacz to zdjęcie oczywicie belka jest odwrócona by widzieć jak są zamontowane diody.

87a9adac9d0f4fecmed.jpg

do pytań o oświetlenie dokładnie poczytaj to a będziesz wszystko wiedział.

http://forum.klub-malawi.pl/oswietlenie-laika-rgb-cob-10w-200w-t23683.html

co do naświetlaczy to są chinole po 20zł i naświetlacze z Ledem COB Samsunga i porządnym radiatorem z 2letnią gwarancją za 80 zł - co kto lubi.

Opublikowano
gdzie kupiłeś te naświetlacze ?;>

w tej firmie, chyba takie same nawet

HALOGEN NAŚWIETLACZ LAMPA LED 10W JAK 100W COB (4547444200) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/45/47/44/42/4547444200@@AMEPARAM@@12@@AMEPARAM@@45/47/44/42@@AMEPARAM@@4547444200

Chodzą bez problemu od kwietnia br.