Engell1 Opublikowano 12 Listopada 2014 #21 Opublikowano 12 Listopada 2014 WItam, Odkurze troche temat . . . ja mam tez auratusa ale albinosa plus dwie samiczki, ktore juz dawno zapylil ale moj Problem to Taki, ze zdominowal Cale akwarium ! Jak mu odbije to przegania wszystko co sie rusza na druga polowe akwarium czyli wszystkie ryby plywaja tylko w polowie akwarium, poniewaz w drugiej polowie tam gdzie ma kryjowke rzadzi on . . . Mi sie to nie podoba kompletnie. Fakt, ze jest chyba najwoekszy ale ogolnie to ryby sa raczej jeszcze mlode, ok. 6 mcy. Odlowic go ? Jakies rady ?
RAI3 Opublikowano 13 Listopada 2014 #22 Opublikowano 13 Listopada 2014 Jedna ryba na polowie akwa i stloczone na drugiej pozostale nie wyglada to dobrze. Nie masz co liczyc ze sie cos zmieni auratusy to znane zakapiory choc zdarzaja sie i lagodne samczyki -rzadko ale jednak. Ja bym odlowil
Przezda Opublikowano 15 Listopada 2014 #23 Opublikowano 15 Listopada 2014 to może tez być samica która przyjęła barwy samca. U auratusów często to się zdarza.
Engell1 Opublikowano 17 Listopada 2014 #24 Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam, Chyba , ze jest to Conchita Wurst . . . Na pewno nie jest to samica bo zaplodnil dwie samiczki Agresywny jest w sumie tylko czasami tzn. w ten sposob, ze nie daje innym rybom wplynac na jego polowe akwarium.
Przezda Opublikowano 17 Listopada 2014 #25 Opublikowano 17 Listopada 2014 Czyli, tak wygląda podniecony Auratus, swoją drogą w podobny sposób zmienia kolory Maingano gdy się podekscytuje w walce z inna rybą lub w zalotach do samicy... Bledną obu gatunkom kolory... Pozdrawiam
Engell1 Opublikowano 17 Listopada 2014 #26 Opublikowano 17 Listopada 2014 Ja mam wersje Albino wiec koloru nie zmienia bo jest bialy jak snieg
marcin1ja1 Opublikowano 17 Listopada 2014 #27 Opublikowano 17 Listopada 2014 Ja mam wersje Albino wiec koloru nie zmienia bo jest bialy jak snieg Patrząc po obsadzie to wcale dużo nie stracisz jak pozbędziesz się tych bojowników. W haremie 1+2 nie powinno być problemu ze sprzedażą. Mi osobiście odmiana Albino się nie podoba (jak w sumie każde Albino - taki biały czarnuch : ).
Rekomendowane odpowiedzi