Robin Opublikowano 10 Września 2014 Autor #21 Opublikowano 10 Września 2014 Dzięki i tą nadzieją będę żył,ja po prostu nigdy nie widziałem jak zachowuje się piasek kiedy pływają w nim ryby.Bo jeszcze z trwogą rozmyślam czy przypadkiem pigment,który dodawałem do CR przy robieniu tła nie puszcza do wody ale to mam nadzieję jest nie możliwe.
Robin Opublikowano 16 Września 2014 Autor #22 Opublikowano 16 Września 2014 Chciałbym wszystkim bardzo podziękować za okazaną pomoc i poinformować,iż wszystko wskazuje na to,że po prostu spanikowałem i był to najzwyklejszy atak pierwotniaków woda na chwilę obecną się wykrystalizowała i powoli dojrzewa.Jeszcze raz dziękuję za okazaną pmoc.
gruber Opublikowano 20 Września 2014 #23 Opublikowano 20 Września 2014 Witam wszystkich użytkowników tego forum. A jak to jest z tym piaskiem z Castoramy bo większość go poleca jako bardzo dobry. A w opisie tego piasku gradacja podana jest: wielkość ziarna: 0,1 - 1,2 mm. A Wy polecacie od 0.5mm. Czy nie będzie za drobny? Muszę na dniach podjąć decyzję a boję się, że odmulacz może go wciągnąć?
MatiK Opublikowano 20 Września 2014 #24 Opublikowano 20 Września 2014 Ja kupiłem taki : http://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/materialy-budowlane-stan-surowy/piasek-keramzyt/piasek-kwarcowy-kreisel,p28947,l347.html jest ok, odmulaczem zawsze troszkę wciągniesz jak będziesz nim operował przy dnie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Września 2014 #25 Opublikowano 20 Września 2014 ..moim zdaniem najlepszy jest 0.8 - 1.2 mm .jeżeli chcesz taki to na worku ma być wyraźnie napisane 0.8 - 1.2 mm. Mam taki w akwarium , pysie kopią jak szalone ale nie ma efektu " kurzenia". Jeżeli chodzi o wciąganie przez odmulacz to zależy jaki masz. Ja odmulam wężem przy podmianie a ten wciągnie jak coś nawet gruby żwir gdybym takowy miał ... to co podaje M88K jest również bardzo dobry!!
gruber Opublikowano 23 Września 2014 #26 Opublikowano 23 Września 2014 A gdzie szukać takiego w workach o gradacji 0.8-1.2 mm?
marcin73m Opublikowano 23 Września 2014 #27 Opublikowano 23 Września 2014 np. w składach budowlanych, marketach.. leroy, castorama, obi.
stan Opublikowano 23 Września 2014 #28 Opublikowano 23 Września 2014 który dodawałem do CR przy robieniu tła nie puszcza do wody ale to mam nadzieję jest nie możliwe. Nie możliwe ! Mam pigment dodany do CR i nic nie puszcza do wody także o to nie bój ;-).
Rekomendowane odpowiedzi