Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki i tą nadzieją będę żył,ja po prostu nigdy nie widziałem jak zachowuje się piasek kiedy pływają w nim ryby.Bo jeszcze z trwogą rozmyślam czy przypadkiem pigment,który dodawałem do CR przy robieniu tła nie puszcza do wody ale to mam nadzieję jest nie możliwe.

Opublikowano

Chciałbym wszystkim bardzo podziękować za okazaną pomoc i poinformować,iż wszystko wskazuje na to,że po prostu spanikowałem i był to najzwyklejszy atak pierwotniaków woda na chwilę obecną się wykrystalizowała i powoli dojrzewa.Jeszcze raz dziękuję za okazaną pmoc.

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników tego forum.

A jak to jest z tym piaskiem z Castoramy bo większość go poleca jako bardzo dobry. A w opisie tego piasku gradacja podana jest: wielkość ziarna: 0,1 - 1,2 mm. A Wy polecacie od 0.5mm. Czy nie będzie za drobny? Muszę na dniach podjąć decyzję a boję się, że odmulacz może go wciągnąć?

Opublikowano

..moim zdaniem najlepszy jest 0.8 - 1.2 mm .jeżeli chcesz taki to na worku ma być wyraźnie napisane 0.8 - 1.2 mm. Mam taki w akwarium , pysie kopią jak szalone ale nie ma efektu " kurzenia". Jeżeli chodzi o wciąganie przez odmulacz to zależy jaki masz. Ja odmulam wężem przy podmianie a ten wciągnie jak coś nawet gruby żwir gdybym takowy miał:)

... to co podaje M88K jest również bardzo dobry!!

Opublikowano
który dodawałem do CR przy robieniu tła nie puszcza do wody ale to mam nadzieję jest nie możliwe.

Nie możliwe ! Mam pigment dodany do CR i nic nie puszcza do wody także o to nie bój ;-).