Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z tłem bo niby miało byś na wymiar a są luki po bokach i rybki mi za nie wpływają czasem połowy z nich nie widać....

macie pomysł jak to zrobić ?

czy ja powinienem jakoś w ogóle to tło przymocować do szyby ?

post-14978-14695718155443_thumb.jpg

post-14978-14695718157995_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kupiłem czarną gąbkę i zrobione dzięki za pomoc....

może ktoś doradzi co mam zdobić z kamieniami żeby jakoś to wyglądalo ?

miałem ładnie postawione to jak kopały to je poprzewracały i bałem się że zbiją mi akwarium ....

wczoraj po miesiącu nieobecności (żona się opiekowała) zrobiłem porządek a kamienie ułożyłem tak na szybko jak na focie i rzeczywiście wygląda to źle.... może ktoś mi pomoże i podsunie jakiś pomysł ?

a macie jakiś sposób na pasek od kamienia na szybie ?

bo czyścik na magnesie nie daje rady...

Opublikowano

Generalnie proponuje Ci jeden rodzaj kamieni, i może lepiej przygrałby serpentynit? Myślę, że bardziej pasował by do tła - to tak na marginesie ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano
teraz jak leżą to faktycznie stoją na piasku.... ale jak były pionowo postawiłem je na styropianie i obsypałem piaskiem...

Chcesz powiedzieć, że ryby były w stanie przewrócić stojący pionowo kamień? Stojący stabilnie a nie przysypany piaskiem "aby się trzymał".

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Chcesz powiedzieć, że ryby były w stanie przewrócić stojący pionowo kamień? Stojący stabilnie a nie przysypany piaskiem "aby się trzymał".

Jak ponad 30 ryb i jeden wielki zbrojnik wspólnie mocno naparło, to pewnie dały radę... ;-)

Opublikowano

Ja to inaczej rozwiazałem. Tło mam odsunięte od szyby i za tłem schowana jest grzałka oraz zaciag od narurowca. Oczywiście mówię o tle bocznym. Wyciałem kwadrat aby zaciag robił swoje przysłoniłem od czoła skała. Niektóre ryby lubi tam buszować z czasem im to mija a dostęp jest dobry bo szalej tam helmety i nic się nie zbiera.