Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ps. dominujący samiec już zabawiał się z samicą to chyba nie jest najgorzej

....to jeszcze o niczym nie świadczy:) Pozytywem jest to ,że piasek jest stary!!! Z kamieniami ja bym się jeszcze wstrzymał do jutra. A to dlatego ,że lepiej więcej miejsca poświęcić dla wody którą masz dostać od tego gościa .Jeżeli dostaniesz tyle wody ,że będziesz miał pełne akwarium to lepiej aby tam była dojrzała woda jak kamienie . Owszem ...jakieś dwa małe kamienie możesz teraz włożyć.. Jak wlejesz wodę ,będzie miejsce to dołóż kamienie..Jak nie będzie miejsca to poczekaj po prostu parę dni.. Ważne teraz jest to aby woda "łapała " parametry a szkoda miejsca w tym momencie na kamienie. Woda ma teraz priorytet:)

Opublikowano

Teraz będzie denerwować mnie ta krzywa podłoga. Dobrze że to tylko około miesiąca.

A tak przy okazji jak mogę bezpiecznie usunąć to tło strukturalne?

Mam jeszcze drugi filtr zewnętrzny ale nie mam wężyków i uszczelka jest nieszczelna. Jak to wszystko zrobie to zanim podłącze do akwa pownienem wymienić caly srodek,wkłady?

Opublikowano
Teraz będzie denerwować mnie ta krzywa podłoga. Dobrze że to tylko około miesiąca.

A tak przy okazji jak mogę bezpiecznie usunąć to tło strukturalne?

Mam jeszcze drugi filtr zewnętrzny ale nie mam wężyków i uszczelka jest nieszczelna. Jak to wszystko zrobie to zanim podłącze do akwa pownienem wymienić caly srodek,wkłady?

Kupiłeś ryby do niedojrzałej wody a wiesz, że za miesiąc będzie przeprowadzka z akwarium. Akwarystyka jest dla ludzi cierpliwych. Większość osób dobrze Ci doradza a ty i tak po części robisz po swojemu. Przy takiej ilości błędów to już nic nie pomoże poza wlewaniem biostartera oraz częstej podmianie wody.

A z takim wypoziomowaniem szafki to przy 300kg obciążeniu nie wróżę długiej przygody z pyśkami.

Opublikowano
Jak to wszystko zrobie to zanim podłącze do akwa pownienem wymienić caly srodek,wkłady?

..zastanów się czy ten drugi jest Ci potrzebny.A tło po prostu wyjmij i tyle..Może nie jest przyklejone .Albo jest tylko punktowo..Ale to nie problem...Zrób to może jak będziesz jednak przeprowadzał się z akwarium bo i tak będziesz musiał wtedy wkładać ręce do środka!Teraz niech ta woda dojrzewa:)

..i jak Marcin pisze..CIERPLIWOŚĆ I JESZCZE RAZ CIERPLIWOŚĆ... Pamiętaj ,że w akwarystyce pośpiech jest wskazany wtedy kiedy woda wyleje się z akwarium:)

Opublikowano

Nie chce zmieniać aranżacji od razu. A da się to teraz jakoś wypoziomować czy poczekać te 3tyg jak nowe meble bd kupował? Bo wtedy bd to musiał jakoś rozebrać i przenieść na nową szafkę.

Opublikowano

Dzisiaj czasowo nie dam rady podjechać po tę wodę nadgodziny... Ale pytanie o karmienie ryb? W sklepie nie kazał mi ich karmić na razie. Więc nie karmię od niedzieli. Kiedy je nakarmić? Jak po wodę nie dam rady podjechać to może dodać jeszcze bakterii? Rybki są bardzo żwawe i nie wyglądają na osłabione.

17szt saulosi i 1 glonojad.