Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie pyski "stają" przed falownikiem i machając ogonkiem "stoją" w miejscu zmagając się z falą wywołaną przez ten falownik także nie widzę w tym problemu :) Zauważyłem że zdarza się że również tak robią z mechanikiem :)

[300] Malawi

Opublikowano

A tutaj filmik z falami i prądami jakie tworzą te fale. Fajnie cichlids walczą z nimi żeby dostać się do pysznych ,,łąk" glonów ;-).

A tak z innej półki do hodowli pstrągów nie trza tworzyć prądów wodnych ;-).

link - swoja drogą koleś ma sporo fajnych filmików z jeziora - miłego oglądania.

WILDCICHLIDS - Showing you HQ shots of Labeotropheus trewavasae "Red Top" From Lake Malawi - YouTube

• Dziękuję 1
Opublikowano

W sumie nie chodziło mi o fale , bo te niezbyt głęboko mieszają w tym jeziorze . Woda przenosi różności do głębokości 90 m i tak ten zbiornik żyje ale co powoduje te ruchy. W dużych akwenach występują ,,sejsze" zachęcam do przeczytania. :D

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fjezioro.com.pl%2Fartykuly.html%3Fid%3D13&ei=rYL7U56MIbL14QTPt4CgBg&usg=AFQjCNHXO75ylvxQDwF26AtwIzX5i19uXw

Opublikowano

Kurna przeciesz nie mówie że woda ma stać ,Irek jak wpadniesz któregoś dnia to zobaczysz że prądy z jeziora u mnie też działają .Jezioro jest wielkie jak ryba ma dość to znajdzie sobie spokojniejsze miejsce a w akwapralce gdzie się schowa ?

Opublikowano
Jezioro jest wielkie jak ryba ma dość to znajdzie sobie spokojniejsze miejsce a w akwapralce gdzie się schowa

Może napisz co to dla ciebie akwapralka?

Opublikowano

Przecież nikt tutaj nie sugeruje żeby do 200l akwarium zapodać cyrkulatora 10000l/h, więc naprawdę nie kumam o co tobie chodzi LECHPL.

Opublikowano

Tak dla porównania jak wsadziłem cyrkulator oceanprop 15000 l/h do 2m baniaka to pysie mało nie oszalały ze szczęścia i ciekawości. Zabawy typu : albo ja, albo fala są a porządku dziennym. A jeszcze jak ustawiłem zmienną co 15s moc dmuchania to już całkiem radocha.

Śmieszne jest moje spostrzeżenie co dla niektórych, ale znam swoje zwierzątka i wiem po ich zachowaniu kiedy coś się dzieje niedobrego w baniaku, a kiedy jest harmonia