LECHPL Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wszystko jak dla mnie piękne ale prąd wody za wielki ,wogóle nie rozumiem tego trędu przecież jezioro to nie strumyk górski i jak pysie mają zaprezentować naturalne zachowania kiedy cały czas muszą walczyć z nurtem .
stan Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wszystko jak dla mnie piękne ale prąd wody za wielki ,wogóle nie rozumiem tego trędu przecież jezioro to nie strumyk górski i jak pysie mają zaprezentować naturalne zachowania kiedy cały czas muszą walczyć z nurtem . Chyba nawet nie wiesz jakie potrafią być prądy wodne w tak wielkim jeziorze ( jak małe morze) i jak silnymi rybami są cichlids.
LECHPL Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wydaje mi się że morski prąd pcha całą mase wody i przez to nacisk jest rozłożony , to tak jak nad morzem z falą sobie zawsze jakoś poradzisz ,ale spróbuj stanąć na wprost strażackiej sikawki i zobaczysz jaki jesteś mocny .
stan Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgadza się tylko taki prąd jest przy samym wylocie i w niedalekiej odległości dalej woda jest poruszana całą masą w akwarium , dzięki czemu mamy czyste dno w akwarium.
eljot Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #5 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wydzieliłem temat z działu przedstaw się. Kolejne takie dywagacje w nieodpowiednich dziłach nie będą wydzielane tylko usunięte.
deccorativo Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #6 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wydaje mi się że morski prąd pcha całą mase wody i przez to nacisk jest rozłożony , to tak jak nad morzem z falą sobie zawsze jakoś poradzisz ,ale spróbuj stanąć na wprost strażackiej sikawki i zobaczysz jaki jesteś mocny . Pozostaw sikawki i prądy morskie a rozważ taki przypadek w jeziorze Malawi. Leżą trzy ogromne głazy a między nimi niewielkie szczeliny i na tą powierzchnię głazów tak z 50m2 napiera woda tak powoli - to jaki będzie prąd wody w tych szczelinach między głazami. Ryby właśnie tam w tych szczelinach szukają bezpiecznych kryjówek i jak pisał stan to ich żywioł żyły tak od milionów lat. Tobie się wydaje że one w akwarium walczą z rwącą wodą. Jak trochę chwycisz Malawi to sam zobaczysz że one specjalnie w te prądy wpływają i nie zawsze szukają spokojnej wody. Dobre akwarium to takie gdzie oba te stany występują. W jeziorze mają ogromną przestrzeń , w akwarium tylko przez nurt wody i pokonywanie go mogą się wypływać.
piotriola Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #7 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Przeczytaj jak Ad nurkował http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.malawi.pl%2Ftlumacze%2Fsaulosi_na_scenie.htm&ei=KfL5U_WtFovZauuUgNAL&usg=AFQjCNGDh3tH9lrFGXyJGaXzG2CBHNsQ1w 3
stan Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #8 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Heh , szukałem tego tekstu bo na nim właśnie opierałem swoje dywagacje na temat prądów wodnych w jeziorze ;-) ! Dzięki Piotrze.
Ireneusz71 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 #9 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 I jak Leszek koledzy cię przekonali.
LECHPL Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor #10 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Irek ty znowu swoje ,jak zaczne chodować pstrągi to nastawiam cyrkulatorów teraz myślę że dwa filtry w zupełności wystarczą . 1
Rekomendowane odpowiedzi