Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja wybrałbym ten pierwszy :D A dlatego , że mam taki, a właściwie pompę i nałożoną na nią dużą gąbkę , a spisuje się rewelka i to w o wiele większym baniaku niż Twój :D

Posted

wez tego ktory ma najwiekszy przeplyw, to nie zaszkodzi pysiaka, a nwet na upalne dni bedzie do czego doprowadzic brzeczyk zeby ladnie napowietrzalo wode

Posted

Zdecydowanie NIE polecam!!!!! Chiński badziew. Kupiłem go do akwarium 400 l którym się opiekowałem kiedyś w pracy. Te kosze wypchane są watą która zapycha się po 4 dniach ponadto plastik łamie się w rękach:/ Pompa ładnie wszystko zbiera przynajmniej takie były moje wrażenia na początku jednak po 1 m-cu użytkowania zrobiła się bardzo głośna. Wyczyściłem dokładnie i nic nie pomogło. Zgłosiłem więc na allegro lecz odesłali mi ją spowrotem jako że ja coś do niej "wrzuciłem" :/

Lepiej cos markowego.. weipro lub turbo filter. Oba znam, a ten drugi używam jakiś czas i zero problemów, a przedewszystkim naprawde sporo części w zestawie!!

Posted

a ja się upieram przy tym chińczyku :D

Tylko kup samą pompę , bez tego koszyka i załóż na ssanie dużą gąbkę , ja mam atmana 04 i filtr jak marzenie :D

U mnie dmucha na drugi koniec 2m baniaka , a nie czyściłem wirnika od roku :twisted:

Posted

Ja to bym się uparł przy Weipro :wink::lol: gdyby nie to że jak na takie akwa to by miał całkiem solidny przedmuch i trzeba by pokombinować nad rozpraszaniem/ukierunkowaniem strumienia wylotowego a niestety Weipro nie ma regulacji kierunkowej.

Jeśli by w gre wchodziło coś innego niz w linkach to tak jak Lago napisał z Hagena coś z PH albo Fluval 4+ ze "stuningowanymi" wkładami.

Posted

A ja słyszałem dużo dobrych opini na temat chińczyka, gdzie można kupić Hagena PH, szukałem na googlach i nic takiego nie było.

A może głowica Atmana 2000 l/h za przystępną cenę.