Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lubią ale u mnie z anubiasa jakoś nie chciały obgryzać ;) i w efekcie bardziej szpecił niż zdobił.

Tu się muszę niestety zgodzić u mnie mam 2 Anubiasy i kiedyś były piękne...teraz są zielone od glonów -zielone plamy+ witki,które akurat pyśki ładnie zszarpują :) ,ale generalnie to kiepsko wygląda i w dodatku już 3ci z rzędu młody liść w zarodku wrąbały a stare powoli łapią dziury...

Nie jestem pewny ile z nimi jeszcze wytrzymam:) a mikrosorium ładnie się rozrasta no i trawki rosną jak szalone a je tylko glony wiciowate porastają ,więc sporo zielonkawych odchodów :).

Opublikowano

Vallisneria spiralis ze skręconymi liśćmi młode pędy są koloru brązowawego a starsze zielone...

A druga z prostymi liściami niestety o wiele wolniej rośnie ,ale się trzyma.

Była jeszcze żabienica ,ale ta sobie nie poradziła.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozwiazanie dylematu w sprawie "trawki" rozwiązała cryptocoryne parva

Na razie rozsadziłem dwie szczepki, na razie sie przyjęła, nie daja jej spokoju okrzemki, ale pojawily sie juz nowe listki, a pyszczaki nie ruszają tej cryptocoryny poza czochraniem sie o nią. No a wystroj akwarium nabrał barw :)

post-14693-14695718312199_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj, na razie twoje roślinki wyglądają dobrze ciekawy jestem za kilka miesięcy. U mnie cryptocoryna dorosła do 2m , ale miałem ją w plastikowym pudełku, te rośliny nie lubią gmerania w podłożu.

post-12774-14695718315722_thumb.jpg

Opublikowano

Nikt im nie gmera w podłożu. Ryby tez. To kryptokoryna parva, wiec zobaczymy jak bedzie. Wkrotce powinna stracic liscie i wyrosną nowe. Zobaczymy.