Skocz do zawartości

Sterownik do każdego oświetlenia LED - Conrad MS 35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o wyjaśnienie w kwestii gubienia programów. W instrukcji jest napisane, że odpowiednie ustawienie zworek J1-J4 umożliwia uruchomienie kontrolera, po podaniu zasilania, z odpowiednim programem, m.in. programem użytkownika 1 lub 2. Jednocześnie programy te fabrycznie mają już coś wpisane i dopiero można je zmienić przy pomocy kompa i oprogramowania.

Czy wyłączenie zasilania i jego powrót powoduje, że owszem, włączy się program użytkownika (1 lub 2 w zależności od ustawienia zworek) ale będzie to program fabryczny a nie ten który przesłaliśmy?

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Hej w moim przypadku mój ms-35 REV 3

Po zgubieniu napięcia i podaniu na nowo program zostaje ten co wgrałem ale gubi się parametr czasu. Nr programy ustaliłem zworkami i działa, parametr czasu potencjometrem? Ale nie działa w żadnym ze skrajnych położeń może robię coś źle. Kończy to się i tak laptopem i kablem ale nie jest to trudne. Nie jestem specem ale jak widać nawet laik potrafi to złożyć. Mam nadzieję że pomogłem

Ps Jak bym mógł się cofnąć w czasie to jeszcze raz bym go kupił - mega rozwojowy układ.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam dobre doświadczenia z firmą Enterius. Dali mi 5 lat gwarancji na oświetlenie i póki co nic się nie psuje, nie mam żadnych większych awarii. Na stronie www.enterius.pl jest ich pełna oferta. Wszystkie podzespoły z jakich korzystają mają specjalne certyfikaty i atesty. Generalnie firma ma spore doświadczenie w branży Led bo na rynku są już ponad dekadę.

Opublikowano

witam ;)

Sumojac te dwa pomysly na podtrzymanie sterownika sa fajne. Pogadalem troche w pracy z elektrykami. Nasunol sie jeden problem co z zywotnoscia akumulatora i ogulnym bezpieczenstwem. W takiej konfiguracji jest caly czas ladowany.

Opublikowano

Jeśli chcemy mieć podtrzymywanie i być pewni bezpieczeństwa to możemy zastosować zasilacz buforowy. Albo UPS. Albo akumulator z podłączona do niego ładowarką i przetwornicą 12/230V. Tyle, że te rozwiązania windują cenę :( To już lepiej kupić tc420 ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Odrazu pisze ze jestem laikiem

To jest pomysl elektryka z mojej pracy, ktoreko poprosilem o porade.

Kupujemy najtanszy zestaw akumulator + ladowarka i przekaznik dwu stykowy.

w ukladzie ktory zaproponowal dekorativo podobno zniszczymy aku w spektakularny sposob. Pomysl g.pajeak jest dobry ;)

Wiec tak

Laczymy wszystkie minusy w ukladzie

Plus ze sterownika i aku dajemy na przekaznik. Laczymy w ten sposob ze, gdy mamy 230 V aku jest rozwarte na przekazniku a kontroler-diody (+) sa zwarte, wszystko sie zamienia gdy tracimy 230 V z sieci.

To jest pomysl nie sprawdzony, ale raczej dobry. Wszystko zalezy czy chcemy dolozyc jeszcze pare zloty.

Opublikowano

o tym samym powiedzialem koledze, ale on stwierdzil ze raczej nie zarzy. Dlatego jest to teoria ktorej nie sprawdzilem ;)

Kolega podsumowal to tak "dlatego ten sterownik kosztuje tylko 50 zl" i tu musze sie z nim zgodzic. Zawsze mozemy kupic inny (pewnie drozszy) sterownik ktory bedzie mial podtrzymanie