Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) jestem kompletnie zielona w tworzeniu tła, ale widzę że można (poza styropianem)użyć pianki-czy to musi być jakaś specjalna pianka? I ten ceresit to taki używany w budownictwie? To tak można? Bez szkody dla rybek? A farby? Czy jakieś specjalne czy takie zwykłe do malowania mieszkań?

Opublikowano

...witam!! Tak..zwykła pianka montażowa, ceresit to ten używany w budownictwie ewentualnie CX5 ( bardziej ekonomiczny wg mnie). Farby akrylowe np. Firmy ŚNIEŻKA:) Wszystko sprawdzone stąd często to polecamy. Jest tu bardzo dużo wątków na ten temat to myślę ,że zaspokoisz swoją wiedzę w tym temacie:)

-- dołączony post:

Witam jestem kompletnie zielona w tworzeniu tła, ale widzę że można (poza styropianem)użyć pianki-czy to musi być jakaś specjalna pianka? I ten ceresit to taki używany w budownictwie? To tak można? Bez szkody dla rybek? A farby? Czy jakieś specjalne czy takie zwykłe do malowania mieszkań?

http://forum.klub-malawi.pl/tags/index.php/tlo/

Opublikowano

Dzięki śliczne Andrzej Wroc :) Właśnie zaczynam zabawę z pyszczakami i trochę tu z Wami posiedzę :D od kilkunastu lat miałam akwarium 300l przypominające formą bardziej Holenderskie-przewazały rośliny.Poza kilkoma kiryskami były tamdwa duże (około 35cm) sumy rekinie.

A że w zbiorniku nic się nie działo (sumy bardzo spokojne,flegmatyczne) moja rodzinka :D zmusiła mnie do zmian :D i padło na pyszczaki! Osobiście wolałabym paletki, ale z uwagi na dość specyficzne warunki itd. wybrałam troszkę mniej wymagające rybki.Myślę, że trafiłam na odpowiednie forum (choć nigdy jeszcze nie brałam udziału w żadnym i się uczę jak to funkcjonuje) i większość z Was będzie mogła mi pomóc w moich pierwszych krokach do sukcesu w hodowli tych pięknych rybek :) Dzięki

Opublikowano

...to tym bardziej miło Ciebie tu " widzieć"...A gwarantuję ,że spotkasz się tutaj naprawdę z miłym przyjęciem a wiedzę potrzebną do Malawi będziesz czerpać garściami :) Jest to wg mnie najlepsze polskie forum w sieci o czym sama się pewnie przekonasz..

Wejdź do działu PRZEDSTAW SIĘ bo to jest akurat inny a my w sumie przestrzegamy zasad co bardzo ułatwia "buszowanie " po forum:) Napisz coś tam o sobie i przede wszystkim o swoim akwa:)