Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Toruniu polecam ci także sklep Aqua Terra na św. Katarzyny może tam byś coś wybrał. Ewentualnie spróbuj u pana Jarosława Bogali z Fish Magic (grota Augustów)

• Dziękuję 1
Opublikowano

nareszcie upragnione malawi mam w domku.... pewnie dużo by znawców co zapominali jak zaczynali dużo tu poprawiło i dla nich piszę obsadę jaką mam:

7żółtych

7 pomarańczowe

7 niebieskich

6 papuziatych

7 baiło-czarno-żółtych

a dla tych pomocnych użytkowników którzy byli bardzo wyrozumiali i pomogli naprawdę wiele razy serdeczne podziekowania i zakup był następujący (troszkę wymuszony tym co było)

7 szt. Labidochromis caeruleus (pyszczak yellow)

7 szt. Melanochromis cyaneorhabdos (maingano)

7 szt. Maylandia Estherae (red red)

6 szt. Aulonocara Fire Fish

7 szt. Melanochromis auratus (Pyszczak złocisty )

o ile czegoś nie pomyliłem

wiem że jest ich za dużo ale są maluteńkie a czas pokaże i zrobi swoje.... nie wiem ile samic i samców bo są zbyt młode

Opublikowano

nie ma tu do wyboru wszystkich gatunków......

to nie warszawa a przebyłem awal drogi.....

moge teraz zaobserwowac ich zachowanie itp. a jak zajdzie potrzeba wybiore najlepsze

yellow i rer redy widze że są naprawdę spokojne

fire fish pływają całe fajnie ławicami

nie pamiętam i może się pomyliłem z nazwą tyc czarno bioło żółtych :P są ładne ale widze że maingano porobiły sobie ukrycia i strasznie ich bronią..... podobają mi się ale gonia inne...

możecie pisać co uważacie i tak dziekuje za pomoc dotychcasową ale już mam obsadę przepraszam żą błędy ale świadomie wybrałem 5 i przekonam się na własnej skórze i czase też pokaże

wstawię foty jak będę tylko mógł to okarze się czy nie pomyliłem nazw....a co do ilości to nie wiem jaka bedzie ilość samców i kupiłem więcej

-- dołączony post:

wiem i to mnie boli ale prędzej czy później będę musiał.....

albo wymienić akwarium heh

Opublikowano

Po co żeś tyle tego kupił?Masz wszystko podane czarno na białym,wiesz jakie mają cechy,jak duże rosną,jak docelowo będą wybarwione,to próbujesz koło na nowo wynaleźć. Mimo to podejrzewam że sprzedawca Cie omamił i wcisnął ile tylko wlezie.

Opublikowano

fakt troszkę dałem się namówić a w sumie te fire fish dostałem gratis tak wyszło

po kilku godz obserwacji będę chciał zrezygnować z mingano bo robią zamęt w moim zbiorniczku ..... niebieski mile ubarwia akwa skor i tak musze z czegos zrezygnowac wybieram ta o robią zamęt..

Opublikowano

Po pierwsze, forma tekstu, jego poprawność gramatyczna oraz wszechobecne literówki to brak szacunku dla Nas. Po drugie, tok rozumowania i umyślne znęcanie się nad rybami jest dla mnie nie do przyjęcia. Te dwa argumenty uniemożliwiają mi prowadzenie dyskusji w tym wątku. Życzę powodzenia w pseudohodowli. Pozdrawiam

Opublikowano

Każdy doradzał bys kupił yellowa i maingano.. Tak zrobiłeś ale dołożyłeś 3 gatunki. To już jest totalne przegięcie. To że ryby są jeszcze małe nie ma znaczenia.. Sam piszesz że maingano juz robi zamęt w twoim zbiorniku a sam nawet niewiesz co kupiłeś .. . Maylandia Estherae (red red) ,Aulonocara Fire Fish, Melanochromis auratus to agresywne pyszczaki i zdecydowanie nie do twojego zbiornika.. Przy takiej długości nawet nie ma jakiekolwiek opcji byś któryś z tych gatunków zostawił u siebie w akwa. Oddaj wszytsko a zostaw yellowa i maingano. Inaczej bd co chwile łowił trupki znecając sie nad rybami.