paci21 Opublikowano 19 Lipca 2014 #1 Opublikowano 19 Lipca 2014 witam poradźcie jaką dać obsadę do mojej 200 (100x50x40 podobają mi się red-red, red-blue, yelowki najbardziej....
qbass56 Opublikowano 19 Lipca 2014 #2 Opublikowano 19 Lipca 2014 Red red jak i red blue za duże do twojego zbiornika, IMHO yellow tez. Poczytaj ten wątek może znajdziesz coś dla siebie http://forum.klub-malawi.pl/kazdego-cos-kolorowego-przykladowe-obsady-t13997.html
Mbuna Opublikowano 21 Lipca 2014 #3 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja we wcześniejszym akwarium 180L miałem Pseudotropheus Saulosi i Melanochromis Maingano. Mógłbym polecić tą obsadę. Będzie kolorowo i w miarę spokojnie (jak na Malawi). Rybki nie za duże. W akwarium będzie niebiesko i żółto. Oba gatunki mają ładne samice, co nie jest takie częste w tym biotopie. 1
Slawek-meszek Opublikowano 21 Lipca 2014 #4 Opublikowano 21 Lipca 2014 Red red jak i red blue za duże do twojego zbiornika, IMHO yellow tez. Kolego nie popadajmy w skrajność. Ryba ta rośnie do 11cm i jest bardzo spokojna. W 100cm spokojnie da sobie radę. 1
qbass56 Opublikowano 21 Lipca 2014 #5 Opublikowano 21 Lipca 2014 No w sumie yellow może tak. Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
stan Opublikowano 22 Lipca 2014 #6 Opublikowano 22 Lipca 2014 Paci21 nie będę jakiś oryginalny i polecę Ci może z deka oklepana obsadę ale za to będzie kolorowo i przy odrobinie szczęścia nie będzie kłopotliwie. Pseudotropheus saulosi 1+4 ewentualnie podobny harem labidochromis yellow Pseudotropheus maingano 1+3 Maingano koniecznie kup w większej ilości ponieważ często więcej trafia się samców niżeli samic. Zresztą podobnie w przypadku saulosi.
Bezprym Opublikowano 23 Lipca 2014 #7 Opublikowano 23 Lipca 2014 A ja zamiast yellow polecam perlmutta i będziesz zamiast dwóch kolorków miała trzy bo dojdzie ci biały do żółtego i niebieskiego . Ewentualnie zamiast yellow możesz jeszcze dać labidochromisa caeruleus nkhata bay (biała odmiana).
stan Opublikowano 23 Lipca 2014 #8 Opublikowano 23 Lipca 2014 Ewentualnie zamiast yellow możesz jeszcze dać labidochromisa caeruleus nkhata bay (biała odmiana). Ciekawa ryba i ładna ale wtedy poleciłbym do niej psaudotropheusa saulosi nawet w układzie 2+4 ponieważ nie zauważyłem u tych labidochromisów jakiejś mocno rozbudowanej terytorialności więc powinno znaleźć się miejsce dla dwóch wybarwionych samców saulosi. Będzie wtedy biało /żółto i niebiesko ;-) .
Bezprym Opublikowano 23 Lipca 2014 #9 Opublikowano 23 Lipca 2014 Właśnie chodziło mi o saulosi jako towarzystwo do niej.
paci21 Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor #10 Opublikowano 27 Lipca 2014 ciężko w mojej okolicy o pyszczaki jadę juto do Torunia do tego kolesia ale on chyba nie ma tech co pisaliście wklejem jego liknk możecie wejść w jego aukcje i coś mi polecić ?! -- dołączony post: http://olx.pl/oferta/pyszczaki-melanochromis-maingano-sprzedam-CID103-ID3rCyj.html#8c0e730293
Rekomendowane odpowiedzi