Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Malawian sprowadza ryby z Aqua-treff.

Nie tylko, ale kryptoreklama jest niezgodna z regulaninem, więc nie będę rzucał nazwami.

Co bardziej wnikliwi wiedzą lub dowiedzą się kogo mam na myśli.

Niestety, nie jest on jeszcze (wielka szkoda) partnerem KM.

Mogę z radością stwierdzić, że z kilku gatunków ryb przywiezionych z Aqua-Treff (w tym 80% odłowu) zeszła TYLKO jedna i to dlatego, że wyskoczyła z akwarium.

Opublikowano

Ja mam trochę mniej przyjemne doświadczenia z rybami z tej hodowli. Zakupiłem 6 Copadichromisów geertsi gome, WF (3+3) bo tylko tak sprzedawali. W ciągu roku, z nie wyjaśnionych powodów padło mi 5. Miały oznaki chorobowe, obawiałem się, że przywlokły mi jakąś zarazę. Podjąłem leczenie i teraz jest wszystko ok. Ostał mi się samiec. Na szczęście udało mi się dokupić młode F1 ze Słowacji. Z tej samej hodowli mam O. tetrastigmy. Zamówiłem 2+4 (ok. 90PLN. za szt.) Miały mieć 8-10cm. co miało gwarantować rozróżnienie płci. Miały ok. 5cm. Z dwóch samic zrobiły się samce. Zostałem z trzema samcami. Teraz dokupuję samice. Na razie mam 2...może samice.

Nie deprecjonuję tej hodowli, na każdej można się przejechać, każdej może przytrafić się wtopa, ale odnoszę wrażenie, że nasz rejon Europy jest traktowany przez nich po macoszemu...albo kontrahent jest tak traktowany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, kolejna nowa nazwa ryby która ma już swoja nazwę. No i kolejna ryba zostaje spie....... przez człowieka - BRAWOOOOO ale ,,dziękujemy'' za takie ryby. Już mamy spapranego na maxa saulosi czy sciaenochromisa fryeri - ehhhhhhhhhhh

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.