Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pemergency
Opublikowano

No... i pięknie sytuacja się wyklarowała, nie trzeba było od razu wyłożyć kawę na ławę, a nie zmuszać tłumoki forumowe do kombinowania i zbędnego myślenia :D Nie wiem czy takie minimalawi da radę odzwierciedlić i zarysować to co będzie w większym zbiorniku, myślę, że oprócz koloru kamieni i piasku kluczowe znaczenie będzie miała ich wielkość :D i konkretne ułożenie.

Pozdrawiam serdecznie, kolego...

Opublikowano
No... i pięknie sytuacja się wyklarowała, nie trzeba było od razu wyłożyć kawę na ławę, a nie zmuszać tłumoki forumowe do kombinowania i zbędnego myślenia :D Nie wiem czy takie minimalawi da radę odzwierciedlić i zarysować to co będzie w większym zbiorniku, myślę, że oprócz koloru kamieni i piasku kluczowe znaczenie będzie miała ich wielkość :D i konkretne ułożenie.

Pozdrawiam serdecznie, kolego...

chyba tłumokiem to Ciebie można nazwać, kontroluj bajerę i tak nędzną ostatnimi czasy:P

Gość pemergency
Opublikowano
chyba tłumokiem to Ciebie można nazwać, kontroluj bajerę i tak nędzną ostatnimi czasy:P

???????????????????????????????????

gościu jak masz coś do mnie to pisz na priv !!!!!

nie będę zniżał się do Twojego poziomu i tego po prostu nie skomentuję ;)

co za czasy Panie... co za czasy...

Gość pemergency
Opublikowano
A mówią że akwarium wycisza. A tu zamiast relaksu taka agresja �*���� �*���� �*���� Pytanie do stana albo pemergency przepraszam że nie w odpowiednim dziale. Jak wrzuciliście takie duże fotki swoich zbiorników pod postami? Moje po wrzuceniu jest takie małe. Tylko nie odpowiadajcie że to kwestia genów �*����

Jak wrzucasz zdjęcie do galerii to później pod zdjęciem masz link do miniaturki. Skopiuj go do sygnatury i gotowe :)

-- dołączony post:

Kolejne takie teksty pójdą do kosza a do autorów niespodzianki.

Coś złego napisałem? :rolleyes: chyba, że to nie do mnie ...

Opublikowano

dobrze że stan jest pomocny co 3 str odpowiedzi z nikt nie napisał czy piach kwarcowy czy ten ze żwirowni się wam podoba i czy wapienie czy serpentynit..... ja to kolorystycznie pasuje a ten co ma najwięcej do powiedzenia nie na temat pisze o wielkość z taką pomocą to nigdy nie założę tego akwarium :P

a teraz kolejne dni się wszystko przedłuży bo żonka z synem wylądowała w szpitalu .... lecę do nich

stan jak wrócę we wtroek do domu to prześlę ci zdjęcia kamienia dla którego chciałem wapienie z taką fajną muszlą odciśniętą ale chyba masz rację pojadę do składu kamienia i kupię serpentynit....

kurcze strasznie ciężko mi wypłukać ten piach ze żwirowni bo taki mulisty kolor wody daje....

Opublikowano
kurcze strasznie ciężko mi wypłukać ten piach ze żwirowni bo taki mulisty kolor wody daje....

Piach ze żwirowni należy brać nie z wody ale z brzegu ( sorry że o tym nie napisałem), ponieważ w wodzie najczęściej tylko górna ( najczęściej cienka warstwa) jest wolna od zanieczyszczeń biologicznych (muł itp). Wtedy nie będzie tak dużego problemu z płukaniem , no, a na pewno nie może śmierdzieć mułem.

• Dziękuję 1