Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tylko Chilumba a ten osobnik ma rzeczywiście przezacne płetwy .

Darku uświadom mnie jaka to chilumba bo na Maison Reef to mi nie wygląda. A Luwino i Katale nie mają takich płetw. A po za tym z głowy też nie jest podobny do chilumby.

Opublikowano
Darku uświadom mnie jaka to chilumba bo na Maison Reef to mi nie wygląda. A Luwino i Katale nie mają takich płetw.

Sławek Chilumb jest sporo a przez tak krótką chwilę ciężko określić która to odmiana np. Metriaclima spec. 'zebra chilumba Chirwa' ma piękne długie płetwy brzuszne i jest podobna. Metriaclima spec. 'zebra chilumba Chitande' i Metriaclima spec. 'zebra chilumba Mdoka' również mają długie płetwy ale już kolorystykę trochę inną

Opublikowano
To nie żadem mutant

Metriaclimy miewają długie płetwy (dalsza część filmu), ale ta w pełni zasługuje na to określenie. Toć ona mogłaby z powodzeniem wziąć udział w turnieju "O Szablę Wołodyjowskiego":) A swoją drogą po co mu to? Żeby szpanować przed panienkami?:)

Opublikowano
Masz prawo do własnych spostrzeżeń

Posiedziałem i trochę poszukałem, bo mi to nie dawało spokoju. Znalazłem właśnie takiego osobnika który jest bardzo podobny do tego z filmiku. Tylko ten na zdjęciu nie ma aż tak długich płetw. Chyba też się myliłem, mówiąc że to metriaclima, a wygląda na Cynotilapie sp. "Chinyankwazi "

galeria-10006.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.