MrJoxton Opublikowano 8 Lipca 2014 #1 Opublikowano 8 Lipca 2014 Mam pewien problem, a mianowicie: który z tych dwóch gatunków jest waszym zdaniem lepszy, tzn. stwarza mniej problemów i można go trzymać z hongi i msobo magunga. Cynotilapia afra cobue, czy Pseudotropheus flavus. Słyszałem też, że z flavusami może być problem z dostaniem, nie? Ale wiem też jak oba są agresywne. Gdybym mógł, to bym zakupił oba gatunki, ale są w sumie trochę podobne(samce) i by chyba za dużo było(4 gatunki na 375l. to chyba jednak za dużo). Wiecie, jakbym mógł oba, to napiszcie, ale jak tylko jeden, to napiszcie który. Może są jeszcze inne gatunki podobne do tych? Bo słyszałem o Ps. zebra gold. Co z nimi?
MrJoxton Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor #3 Opublikowano 8 Lipca 2014 Metriaclima elongatus chailosi Flavus ładniejszy. I chyba to jego wybiorę, ponieważ afra za bardzo mi się podobna wydaje do hongi sweden.
stan Opublikowano 8 Lipca 2014 #4 Opublikowano 8 Lipca 2014 Flavus nie ma za to niebieskich akcentów na głowie, a chailosi ma ;-). Bierz chailosi.
MrJoxton Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor #5 Opublikowano 8 Lipca 2014 Niebieskie będą msobo magunga. Ale akwarium będzie niczego sobie, więc myślę, że może być jeszcze parę gatunków. Kupię oba gatunki i będzie tak najlepiej.
stan Opublikowano 8 Lipca 2014 #6 Opublikowano 8 Lipca 2014 Pisałem i akcentach , a nie o tym że ryba będzie niebieska ;-). Do tego celu wpakował bym maingano super ma kolorki.
Bezprym Opublikowano 8 Lipca 2014 #7 Opublikowano 8 Lipca 2014 U Msobo tylko samiec jedt niebieski więc warto rozejrzeć się za gatunkiem w tym kolorze.
Rekomendowane odpowiedzi