Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,jestem tu nowy i chciałbym zapytać czy mając malawi mogę mieć tylko rośliny. Zaznaczam że mam ich bardzo dużo,przyczepione do wielu korzeni.Wiem że skałki,groty są potrzebne jako kryjówki ale tego u mnie wcale nie brakuje.Oczywiście tą rośliną jest anubias.

pozdrawiam

Opublikowano

Witaj.

Możesz mieć tą roślinę w zbiorniku malawi, ryby z grupy mbuna podgryzają tylko młode listki. Jest to roślina twarda i powinna utrzymać się w akwarium. Jeżeli masz dużo korzeni to niezbyt dobrze bo zakwaszają wodę. Są jednak hodowcy którzy mają korzenie i twierdzą że wszystko jest ok, ja jednak jestem zdania ; po co utrudniać sobie życie.:rolleyes:

Opublikowano
Witam wszystkich,jestem tu nowy i chciałbym zapytać czy mając malawi mogę mieć tylko rośliny. Zaznaczam że mam ich bardzo dużo,przyczepione do wielu korzeni.Wiem że skałki,groty są potrzebne jako kryjówki ale tego u mnie wcale nie brakuje.Oczywiście tą rośliną jest anubias.

pozdrawiam

biotop malawi to przedewszysdkim ryby,raczej nie rośliny .

Opublikowano

Jak chcesz mieć koniecznie rośliny to pomyśl nad innym biotopem. "Nasza" woda nie sprzyja ich hodowli a i ryby często dokładają swoje. Ta opcja którą planujesz będzie wyglądała trochę jak kwiatek do kożucha ;)

Gość pemergency
Opublikowano

Korzenie jak najbardziej nadają się do akwarium z pyskami i są takie, które wody nie zakwaszają ;) po za tym pięknie się komponują w malawce z kamieniami...