Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja swoje tło wyciąłem wstępnie w piance nożem, a następnie wykończyłem papierem ściernym o gradacji 60. Na to poszedł cement trzy warstwy potem farby akrylowe.

Opublikowano

Ja robiłem w styropianie grubości 10cm i użyłem naprędce zrobionej pochodni (nie mam opalarki). Miękki styropian o nieregularnym kształcie raczej nie wytrzyma tarcia papierem. Pianka jest trochę twardsza. Jak pomalujesz 3 razy gęstym Ceresitem to kształty i tak się zaokrąglą i tło zrobi się bardziej naturalne. Mi poszło 5kg na tło 0,7m2 (nie żałowałem).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po wielu probach i problemach powstalo mi oto tlo ktore nie zajmie duzp miejsca a bedzie robic wrazenieWczesniejsze tlo zajmowalo miejscami nawet 15 cm.Teraz do max 4.

Zakupilem w castoramie plyte pcv spienionego 3mm. Osobno w styropianie wycinalem kamienie i montowalem na piance montazowej dzis pokrylem ceresitem cx5 a jutro malowanie i nadawanie odpowiednich tonacji.Efekt ocencie sami czy ma to "rece i nogi"

qKdg.jpg

Opublikowano
Witam po wielu probach i problemach powstalo mi oto tlo ktore nie zajmie duzp miejsca a bedzie robic wrazenieWczesniejsze tlo zajmowalo miejscami nawet 15 cm.Teraz do max 4.

Zakupilem w castoramie plyte pcv spienionego 3mm. Osobno w styropianie wycinalem kamienie i montowalem na piance montazowej dzis pokrylem ceresitem cx5 a jutro malowanie i nadawanie odpowiednich tonacji.Efekt ocencie sami czy ma to "rece i nogi"

qKdg.jpg

Jak to z kaseciakiem będzie współgarło?

Opublikowano

Wlasnie nad tym mysle zeby kaseciak okleic w ten sam sposob.Czy warto?Aha i mam pytanie ile proponujecie na schniecie cx5 a pozniej kiedy malowac?I najlepiej czym?

Opublikowano
Aha i mam pytanie ile proponujecie na schniecie cx5 a pozniej kiedy malowac?I najlepiej czym?

...aż przestanie wodę wchłaniać! Najlepiej pomalować farbą akrylową ŚNIEŻKA.

Wszystko o co pytasz było już ze sto razy opisane. Zajrzyj nawet tutaj od pierwszej strony tego tematu!

Opublikowano

A co tu czyścić, takich tematów jest wiele i w większości podobne problemy i rozwiązania.

Co do tła to zawsze zastanawia mnie usilna chęć wycinania wielu kamieni. IMHO akurat przy tle podobnie jak w pizzy im mniej tym lepiej ;)