Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Harę polecam każdemu, kto nie może sobie pozwolić na zebrę masion reef a ma na tę rybcię ochotę. Jest dość podobna wyglądem a jak wiemy to piękna ryba. Sam zastanawiam się dlaczego tak mało jest o niej u nas na forum i ogólnie w sieci.

U mnie ryba obecnie plywa w 450 l w otoczeniu red red'a, maingano i yellow'a. Na ten moment nie powiem aby była jakoś specjalnie agresywna. Czasami nieco większy red ją przegoni ale nie dochodzi do walk. Samiec jest dość "jurny" i chętnie odbywałby tarło co tydzień. W tym okresie robi się niezwykle piękny o barwie biało- niebiesko-czarnej. Udało mi się odchowac kilka sztuk młodych i oddać koledze.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 2
Opublikowano

odebralem w sobote 3 (1+2) sztuki Cynotilapia hara gallireya reef F1 z TAN-MAL wielkosc okolo 4/5 cm, mimo ze to jeszcze maluchy jak samiczki troszke samca pomiziaja to robi sie prawie jak z filmiku,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pan z Augustowa dodał do swojej oferty Hary. Hodowla już chyba sprawdzona więc obaw nie ma:

SUPER RYBY Aulonocara Mbuna Pyszczak Pyszczaki (4373886530) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/43/73/88/65/4373886530@@AMEPARAM@@06@@AMEPARAM@@43/73/88/65@@AMEPARAM@@4373886530

Opublikowano

Probowalem maison reef ale nie wypalilo.Hary nie doatane w okolicy chyba ze na slowacje pojade.Co jeszcze mozecie polecic? Mbuna,do srednio agresywnych,dorastajaca do max 13 cm i zeby samice byly barwne jak i samce.Oprocz demasoni.

Opublikowano

Ale na tym forum są ludzie którzy już u niego kupywali i są bardzo zadowoleni z jakości ryb to samo tyczy się Tan Mala lub Malawiana nie biorąc ich pod uwagę mocno sobie ograniczadz źródło zakupu.

Opublikowano

Dokladnie o tym wiem.Pytanie sie zmienilo.Szukam jakichs gatunkow w ktorych samiec is amica sa ciekawie ubarwione.U wiekszosci afr samiec jest piekny ale samica szalu nie robi.Nie chce miec w akwarium 30 ryb zeby sie zadowolic kolorami(bo do sposobu ich zachowan i diety to ja mam sie dostosowac).Chce miec 2samce i kilka samic.Zeby tylko miec wszystkie kolorowe ryby a nie tylko samce i bure samice.

Opublikowano

Np.

Metriaclima msobo magunga

Pseudotrophus Johanni

Labidochromis joanjohnsonae

Labidohromis sp.perllmutt Higga Reef

Melanochromis vermivorus

Melanochromis loriae (paralelus)

Cynotilapia sp. hara

Pseudotropheus interruptus

Metriaclima Membe Deep.