Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tropical - Chchild Color granulat ? jeśli tak czy moczysz ?

To są płatki.

Zastanawiam się czy nie włożyć węgla, jeśli tak to jakiego i ile na mój litraż?

Ryba przetrwała noc a czy przetrwa następną nie wiem:confused: , patrząc jednak na pozostałe wszystko wydaje się być ok. Nie widać objawów.

Opublikowano

Jeżeli nigdy nic się nie działo i nagle po dołożeniu nowych pyśków zaczynają się problemy opisane przez Ciebie, to ja osobiście stawiam na to, że nowi lokatorzy coś przynieśli. A możesz napisać z jakiego źródła są to rybki?

Opublikowano

Wlej na wszelki wypadek Wounder Tonic , 1 ml na 20 litrow wody . Po 3 dniach wymien 25% wody i dodaj 1 ml na 30 litrow wody W 7 dniu wymien 30% wody i dodaj wegiel do filtra . Jezeli beda czuc sie zle w wodzie podmien okolo 50% wody. Po calym zabiegu powino wyplenic wszystko co trapi twoje ryby .

Po calosci zabiegu musisz od nowa reaktywowac filtr biologiczny .

Thanks,

Opublikowano
Jeżeli nigdy nic się nie działo i nagle po dołożeniu nowych pyśków zaczynają się problemy opisane przez Ciebie, to ja osobiście stawiam na to, że nowi lokatorzy coś przynieśli. A możesz napisać z jakiego źródła są to rybki?

Ryby pochodzą z krainy Malawi - Wrocław tutaj.

MavNZ

Nie mogę znaleźć tego specyfiku o którym piszesz.

Węgiel kupiony, włożony do pseudo skarpetki z gazy pozszywanej.

Opublikowano
Przeczytałem wcześniejszego linka (odnośnie choróB) ale nie potrafię znaleźć właściwej "choroby". Pozostałe ryby pływają i szamają jak gdyby nigdy nic.

Włożyć całe opakowanie do kubła?

Na Twój litraż wystarczy 0,2-0,3 litra węgla. Proponuję działać szybko. Niezależnie od węgla możesz dodać też zeolit.
Opublikowano

Jedno i drugie w środku. Zeolit od wczoraj 19 a węgiel dzisiaj od ok. 13:00.

-- dołączony post:

Nie wiem czy to właściwe - tak wygląda teraz samiec:

b0307dc543fcbb31m.jpg

P.S. przepraszam za posta pod postem.

Już go nie ma :(

-- dołączony post:

Tak zapytam, co teraz robić?

Wkłady, woda?

Noszę się z wymianą kubła na hw-303 tylko czy w tym momencie ma to sens?

Opublikowano

moim zdaniem wyłów ryby i wymień wsio w akwa tzw. pełny restart im już nic nie zaszkodzi, a może pomóc, na 90% coś masz nie tak z wodą w akwa.

Opublikowano
moim zdaniem wyłów ryby i wymień wsio w akwa tzw. pełny restart im już nic nie zaszkodzi, a może pomóc, na 90% coś masz nie tak z wodą w akwa.

Masz na myśli totalną płukankę wszystkiego pod bieżącą wodą i od nowa wkładanie, cykl azotowy? Przecie one mi padną podczas cyklu , prawda?