Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przechodze z 160l na 300l 120x50x50 i mam tu pytanie odnosnie filtra.Zewnetrzny 1000l/h a jaki wewnetrzny mysle nad aquael turbo 1500.Czy macie jakas tansza lub lepsza alternatywe lub to i to.

Opublikowano

Bez urazy, ale temat oklepany jak pupa pani do towarzystwa ;) Nie ma co drążyć tematu. Na forum znajdziesz polecane filtry. Bierz rzeczy na które pozwala twój budżet. Udanych zakupów.

Opublikowano

Bez urazy i dzieki za porady.Ale nie zalozylem posta w celu gdzie mam sie o tym dowiedziec tylko po to zeby mi w tym poscie ktos doradzil.Pytanie nadal aktualne.

Opublikowano
jaki wewnetrzny mysle nad aquael turbo 1500.Czy macie jakas tansza lub lepsza alternatywe lub to i to.

Mogę Ci podpowiedzieć tańszą alternatywę, pompa Sun Sun jp-025. Ma przepływ 1600l/h i u mnie w 240l daje radę. Minusem w stosunku do aquaela jest brak regulacji siły strumienia. Ma za to z boku drugi wylot, do którego można podłączyć np. deszczownicę. Ale cena niższa od circulatora.

Opublikowano

No ale dlaczego chcesz żebyśmy doradzali po raz kolejny to samo skoro w innym wątku już to jest napisane. Poszukaj proszę trochę na forum a znajdziesz. Jest tego naprawdę dużo. Pisanie tego samego w niczym nie pomoże. Akwarium 300 litrów wiele razy było już omawiane pod względem różnej filtracji. Włóż w to minimum pracy