Bondzik04 Opublikowano 12 Czerwca 2014 #1 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Szukam obsady do 240 l dwa gatunki już mam tylko potrzebuje trzeciego a mogę wybierać z tego co jest dostępne w Irlandii a z tym tutaj jest słabo, wiec myślę że pomożecie Labidochromis caeruleus 1+4 Melanochromis cyanorhabdos 1+4 co z tego poniżej nadaje się jako trzeci gatunek i w jakiej ilości? snow white cichlid Melanochromis auratus red zebra cichlid lub z tego sklepu http://www.seahorseaquariums.com/Lake-Malawi-Cichlids/Freshwater-Fish/201
Renton Opublikowano 12 Czerwca 2014 #2 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Pseudotropheus socolofi - moim zdaniem odpada. Rośnie dość spory Melanochromis auratus - trudny i agresywny Co do redów to się nie wypowiadam. Pseudotropheus Saulosi na pewno znajdziesz wszędzie i pewnie na tym powinieneś się skupić. Poza tym na forum masz osobny temat tylko z przykładowymi obsadami akwariów: http://forum.klub-malawi.pl/kazdego-cos-kolorowego-przykladowe-obsady-t13997.html
Bezprym Opublikowano 12 Czerwca 2014 #3 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Możesz dodać labidochromisa perlmutta znanego także jako Pyszczak perłowy.Ewentualnie Labidochromis caeruleus nkhata bay i jak kolega ci proponuje dodać do tego haremik Saulosi.
brazylia Opublikowano 13 Czerwca 2014 #4 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Możesz dodać labidochromisa perlmutta znanego także jako Pyszczak perłowy.Ewentualnie Labidochromis caeruleus nkhata bay i jak kolega ci proponuje dodać do tego haremik Saulosi. Jest juz L.caeruleus w obsadzie i drugiego juz bym tam nie pchal. Jezeli snow white to socolofi albino, IMHO mozesz sprobowac z nim jako trzecim gatunkiem.
Bezprym Opublikowano 13 Czerwca 2014 #5 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Chodziło mi o to by kolega dał nkhata bay zamiast zwykłego yellowka i do tego Saulosi oraz maingano.
Bondzik04 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #6 Opublikowano 13 Czerwca 2014 labidochromisa perlmutta i socolofi albino podoba mi się i coś z nich wybiorę tylko w jakiej ilości dać tez 1+4 ?
Bezprym Opublikowano 13 Czerwca 2014 #7 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Labidochromis sp. Perlmutt możesz dać 1+4
Bondzik04 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #8 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Labidochromis caeruleus 1+4 Melanochromis cyanorhabdos 1+4 Labidochromis sp. Perlmutt 1+4 jesli znajde w irlandii to bedzie moja obsada do pierwszego malawi
Bondzik04 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor #10 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Tez tak myślę dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi