Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam ten wątek. Pojawiło się podejrzenie, że te pianki mogą mieć jakiś środek przeciwgrzybiczny w sobie. Równie dobrze sytro też coś takiego mogłoby mieć.

Opublikowano

Ja używam pianki pod panele przez rok i ryby mają się dobrze. Teraz w nowym baniaku wkładam spienione pcv.

Zastanawiam się bardziej nad tym co dać pod akwarium bo jak ostatnio wyjąłem pianke z to była jak żyletka - ale tylko na bokach. Środek prawie nie wgniecony. Czy u Was ciężar też się tak dziwnie rozkłada?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pod 112-ką miałem matę polietylenową 5mm, po kilku latach jak likwidowałem to akwa, jej grubość była równa na całej szerokości, jak najbardziej nadawała się do dalszego użytkowania. Teraz pod 240-ką mam styropian 2cm. Pewnie to przesadna grubość, ale taki akurat kupiłem i jest. Okleiłem taśmą w kolorze blatu szafki i jest ok.

Opublikowano
Pod 112-ką miałem matę polietylenową 5mm, po kilku latach jak likwidowałem to akwa, jej grubość była równa na całej szerokości, jak najbardziej nadawała się do dalszego użytkowania. Teraz pod 240-ką mam styropian 2cm. Pewnie to przesadna grubość, ale taki akurat kupiłem i jest. Okleiłem taśmą w kolorze blatu szafki i jest ok.

Tu bardziej chodziło o ciężar kamieni i podkład pod kamienie wewnątrz akwarium.

Opublikowano

Zastanawiam się bardziej nad tym co dać pod akwarium bo jak ostatnio wyjąłem pianke z to była jak żyletka - ale tylko na bokach. Środek prawie nie wgniecony. Czy u Was ciężar też się tak dziwnie rozkłada?

Odp. była dla JemioloSeba :)

Natomiast jeśli chodzi o wnętrze, to ja mam ok. 50 kg serpentynitu (największa bryła 20kg) i jakieś 35 kg piasku, a pod tym styropian grubości 2 cm.