qbass56 Opublikowano 4 Czerwca 2014 #1 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam chodzi mi tu o obsadę dość nietypowego zbiornika-80x50x80h. I tu rodzi się pytanie czy mogę tam wsadzić coś oprócz saulosi ?
brazylia Opublikowano 4 Czerwca 2014 #2 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Taka wysokosc przy pozostalych wymiarach szalu nie robi, aczkolwiek zawsze to wiecej wody. do plywania Powierzchnia dna taka jak w 200, i IMHO mysle ze dwa mniejsze gatunki dalyby rade w jednosamcowych ukladach. Rzuc okiem na obsady do 200l. i zobacz czy cos ci sie spodoba. 1
onestone Opublikowano 4 Czerwca 2014 #3 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Po mądrym urzedzeniu zbiornika (mam tutaj na myśli stworzenie kryjowek dla ryb do minimum połowy wysokości zbiornika) według mnie spokojnie mniejsze gatunki można dorzucić. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka 1
pozner Opublikowano 9 Czerwca 2014 #4 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Jeśli dwugatunkowe to tylko rdzawka (Iodotropheus sprengerae) ; łagodny, nieduży, inny kolor.
qbass56 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor #5 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Chyba jednak odpuszczę sobie Malawi w tym zbiorniku i poświęcę go na Amerykę Południową, a do Malawi zakupie standardowe 200l
Rekomendowane odpowiedzi