Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To śmiało możesz dać takie złączki (byle gwint pasował ;)).

A czym łączycie metalowy gwint z plastikowym? Ja zatrzymałem się na pakułach, ale to już chyba przeszłość :(

Opublikowano

I ostatnie pytanie dotyczące korpusów. Czy smarujesz oringi wazeliną przy każdym zakręcaniu? W kubłach zwykle smaruje się uszczelki.

Opublikowano

Ja mam tak zrobione i jest ok miska i tak będzie potrzebna czy będziesz miał cztery zawory czy dwa.

Uszczelki smarowałem może ze dwa razy na około 10 wymian jest ok.

Co do pakuł to może i przeszłość ale jak na teflonie cofniesz choć o drobine to przeciek pewny a na pakułach ustawiasz do woli.

Opublikowano

No brakuje mi już tylko pompy i zaworów. Zastanawiam się jakie zaworki wybrać. Czy najlepsze będą z dźwignią czy te motylkowe?

Opublikowano
No brakuje mi już tylko pompy i zaworów. Zastanawiam się jakie zaworki wybrać. Czy najlepsze będą z dźwignią czy te motylkowe?

A co za różnica czym będziesz wajchował ? Skup się raczej na średnicy przepływu bo zawór jeden drugiemu nie równy. I o ile na baypasie nie robi to różnicy to na głównej nitce robi i to znaczącą. Doszedłem do wniosku że największych średnic można się spodziewać w zaworach z żółtym pokrętłem czyli od gazu.

Co do pomp to wybór szeroki , ostatnio polecane są grundfosa z seri Alpha drogie ale energooszczędne.