Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tema już kiedyś się pojawił, ale trochę czasu minęło więc może macie nowe doświadczenia. Jakie korpusy kupić? Jest tego cała masa i ciężko się zdecydować. I co dla mnie najważniejsze czy korpus z układem można bezpośrednio połączyć po prostu złączką wkrętną? Nie mam zamiaru montować kraniki za i przed każdym korpusem o nie widzę sensu takiego rozwiązania?

To ostatnie pytanie poruszyłem także w tym wątku...

http://forum.klub-malawi.pl/narurowiec-obslugiwany-boku-714l-t23448.html?p=285859#post285859

...ale jeszcze nie uzyskałem odpowiedzi.

Pomożecie?

Opublikowano

I ten korpus który pokazałeś jest jak najbardziej ok możesz też poszukać takich samych tylko z odpowietrznikiem w formie przycisku.

Opublikowano

A jak powinno się zalewać te korpusy? Mechanika normalnie od góry do dołu bez żadnej rurki w środku, a pozostałe np: na ceramikę lub urigen od dołu do góry - czyli instalacja byłaby odwrotna niż jest napisane na obudowie tam gdzie in u nas byłby out?

Opublikowano
na ceramikę lub urigen od dołu do góry - czyli instalacja byłaby odwrotna niż jest napisane na obudowie tam gdzie in u nas byłby out?

Dokładnie tak.

Opublikowano

W korpusie jest wejście z gwintem. Na schematach które widziałem zwykle w ten gwint wkręcony jest metalowy zawór, a później ten zawór połączony z plastikowym układem. Ja chciałem w korpus wkręcić to:

NIBCO ZŁĄCZKA KW/GZ ZIMNA WODA 3/4" POZNAŃ (4234115789) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/42/34/11/57/4234115789@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@42/34/11/57@@AMEPARAM@@4234115789

i skleić normalnie klejem z resztą rurek.

Nie wiem czy teraz jasno to przedstawiłem?

Opublikowano
Na schematach które widziałem zwykle w ten gwint wkręcony jest metalowy zawór
Bo to najprostsze rozwiązanie, zawór i tak musisz dać więc po co dodatkowe złączki (bez znaczenia czy plastikowe czy metalowe).
Opublikowano
Bo to najprostsze rozwiązanie, zawór i tak musisz dać więc po co dodatkowe złączki (bez znaczenia czy plastikowe czy metalowe).

Myślałem raczej o tym, żeby zawory dać przed obydwoma mechanikami przed trójnikiem i za mechanikami za trójnikiem, a nie od razu przed i za korpusem. Mógłbym wtedy zrobić dwa zawory a nie cztery. Nie chcę powielać wątku więc odeśle do schematu:

http://forum.klub-malawi.pl/narurowiec-obslugiwany-boku-714l-p285887.html#post285887

ter różowe sześciokąty to zawory.