TitaniC Opublikowano 20 Maja 2014 #1 Opublikowano 20 Maja 2014 Mi Witam po raz kolejny. Mała redukcja i przebudowa akwarium. Jeszcze e raz chciałbym przedstawić moje pysie. Akwarium - 120x40x50 cm Piasek - biały kwarc, gradacja 0 Kamień - czarny łupek Rośliny - anubisy i *to co widać :-P Mechanik - Aquael Circulator 2000 Biolog - JBL E901 (od dołu: kulki ceramiczne, rurki ceramiczne i grys koralowy) Temperatura - 26-27 °C Oświetlenie - PowerGlo i PowerAqua Niestety co do obsady to nie znam tych fachowych nazw i ciężko mi wchodzą do głowy. (zostały jeszcze 3 kosiarki, które czekają na odłowienie, co nie jest takie proste.) I oświetlenie nocne. Od 21:00 do 24:00. Ci sądzicie o wyglądzie akwarium. Jest z czego być dumnym?
stan Opublikowano 20 Maja 2014 #2 Opublikowano 20 Maja 2014 Jak dla mnie to tylko tło mi się podoba ! Łupki w ogóle nie pasują do wystroju akwarium, lepiej było dać większych polnych otoczaków (20-30cm) i było by gites. Z obsady tak na pierwszy rzut oka nie nadaje się kompletnie nimbochromis venustus ( to ten w moro ;-) ). Tak na marginesie kto Ci go polecił do tej bańki ? Rośnie za duży i jest drapieżnikiem. Do tego te niebieskie z żółtymi płetwami to pseudotropheus acei to samo za duży do tego akwarium. Nie wiem co to jest to czarne w żółto czarne paski tak na oko to coś z tangi ale głowy nie dam. Reszta to redy i socolofi.
TitaniC Opublikowano 20 Maja 2014 Autor #3 Opublikowano 20 Maja 2014 Wszystko na razie jest aby cieszyć oko kolorami. Jak urosną będę redukować, żeby nie było tłoku. Na razie jest ok i nikt nikomu nie widzi. Te czarne to tropheusy, bo chciałem coś czarnego mieć :-P te Redy mi się najbardziej podobają :-P wraz z tymi niebieskimi WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u
stan Opublikowano 20 Maja 2014 #4 Opublikowano 20 Maja 2014 No właśnie połączyłeś tangę z malawi wrzuciłeś za duże ryby i pytasz czy jest z czego być dumnym , Ehh !
CoolPhone Opublikowano 20 Maja 2014 #5 Opublikowano 20 Maja 2014 Niestety jak ja to mówię kolego bawisz się w partyzantkę, jeżeli chciałbyś dołączyć do "regularnej armii" i zrobić to wszystko jak trzeba to zapraszam na odpowiednie fora.
TitaniC Opublikowano 20 Maja 2014 Autor #6 Opublikowano 20 Maja 2014 Skoro tak krytykujecie, to chociaż napiszcie co mam zrobić aby wszystko grało? WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk
Gość pemergency Opublikowano 20 Maja 2014 #7 Opublikowano 20 Maja 2014 Skoro tak krytykujecie, to chociaż napiszcie co mam zrobić aby wszystko grało? WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk Cześć kolego, venustus oddałbym do sklepu razem z tym z tangi, resztę bym zostawił jak jest, przynajmniej na razie. Wystrój jak Ci się podoba to sobie zostaw, bo dlaczego niby nie? Kosiarki do odłowienia oczywiście.
TitaniC Opublikowano 20 Maja 2014 Autor #8 Opublikowano 20 Maja 2014 Krótko i treściwie ;-) szkoda mi tych Venususów, fajnie biorą piasek w pysk i płyną ku górze robiąc efekt padającego śniegu. ;-) może z czasem oddam bratu do 375. WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk
Bonio61 Opublikowano 20 Maja 2014 #9 Opublikowano 20 Maja 2014 Pływają chyba u ciebie jakieś troheusy to tanganika + jakieś kosiarki (te długie z ciemnym pasem wzdłuż ciała) pomieszane biotopy
TitaniC Opublikowano 21 Maja 2014 Autor #10 Opublikowano 21 Maja 2014 Wiem. Przecież pisałem że muszę je odmówić, ale siatką ni jak nie idzie ich złapać. Tropheusy i venustusy tez pójdą w odstawkę. WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi