Jump to content

240l TitaniC'a

Recommended Posts

Mi Witam po raz kolejny. Mała redukcja i przebudowa akwarium. Jeszcze e raz chciałbym przedstawić moje pysie.

amyqaseb.jpg

Akwarium - 120x40x50 cm

Piasek - biały kwarc, gradacja 0

Kamień - czarny łupek

Rośliny - anubisy i *to co widać :-P

Mechanik - Aquael Circulator 2000

Biolog - JBL E901 (od dołu: kulki ceramiczne, rurki ceramiczne i grys koralowy)

Temperatura - 26-27 °C

Oświetlenie - PowerGlo i PowerAqua

Niestety co do obsady to nie znam tych fachowych nazw i ciężko mi wchodzą do głowy.

a9epe4a6.jpg

(zostały jeszcze 3 kosiarki, które czekają na odłowienie, co nie jest takie proste.)

I oświetlenie nocne. Od 21:00 do 24:00.

yqyra2y3.jpg

Ci sądzicie o wyglądzie akwarium. Jest z czego być dumnym?

Jak dla mnie to tylko tło mi się podoba ! Łupki w ogóle nie pasują do wystroju akwarium, lepiej było dać większych polnych otoczaków (20-30cm) i było by gites. Z obsady tak na pierwszy rzut oka nie nadaje się kompletnie nimbochromis venustus ( to ten w moro ;-) ). Tak na marginesie kto Ci go polecił do tej bańki ?

Rośnie za duży i jest drapieżnikiem. Do tego te niebieskie z żółtymi płetwami to pseudotropheus acei to samo za duży do tego akwarium. Nie wiem co to jest to czarne w żółto czarne paski tak na oko to coś z tangi ale głowy nie dam. Reszta to redy i socolofi.

Wszystko na razie jest aby cieszyć oko kolorami. Jak urosną będę redukować, żeby nie było tłoku. Na razie jest ok i nikt nikomu nie widzi. Te czarne to tropheusy, bo chciałem coś czarnego mieć :-P te Redy mi się najbardziej podobają :-P wraz z tymi niebieskimi

WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u

Guest pemergency
Skoro tak krytykujecie, to chociaż napiszcie co mam zrobić aby wszystko grało?

WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk

Cześć kolego, venustus oddałbym do sklepu razem z tym z tangi, resztę bym zostawił jak jest, przynajmniej na razie. Wystrój jak Ci się podoba to sobie zostaw, bo dlaczego niby nie? Kosiarki do odłowienia oczywiście.

Krótko i treściwie ;-) szkoda mi tych Venususów, fajnie biorą piasek w pysk i płyną ku górze robiąc efekt padającego śniegu. ;-) może z czasem oddam bratu do 375.

WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk