Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy pomóżcie, linki wygasły. Jutro chcę kupić potrzebne rzeczy. Czy można kupić Purolite i wszystkie elementy do "osmozy" w jednym sklepie ? Poprosiłbym jeszcze link do soli.

Czytanie tematu z przerwami od początku zabrało mi kilka dni ;) Z góry dzięki

Opublikowano

Jeszcze jedno taka sól może być ?

Tabletki solne, tabletka solna, worki 25kg CIECH (5078329297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/50/78/32/92/5078329297@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@50/78/32/92@@AMEPARAM@@5078329297

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy jest sens budować ten absorber jak stosuje już NGBC ? Oprócz pochłaniania azotanów ma też właściwości krystalizujące wodę ? I pytanie trochę nie z tego wątku, czy można zamienić w tym układzie Purolite na Purigen ?

Opublikowano
, czy można zamienić w tym układzie Purolite na Purigen ?

Na to już stan odpowiedział kilka razy bo stosował oba więc porównał i wie, a teraz stosuje chyba Purolite.

IMHO byłaby to zamiana siekierki na kijek w dodatku z dopłatą jak za miecz samurajski.

Opublikowano

Panowie, czy ktoś ma już efekty z tego magicznego złoża umieszczonego w korpusie narurowym w puszcze? Stan chyba o tym pisał. chciałbym poznać rezultat.

Mam wolny ostatni korpus z puszką. Napełniłbym go na maxa Purolitem, dał gąbeczki na wlot i wylot.

Odkręcił kran wlotowy na maxa a wylot na delikatnie otwarty, aby stworzyć ciśnienie.

Przyniesie to efekt?

Bypasem regulowałbym przepływ lub całkiem zamykał przepływ przez korpus.

Proszę o poradę bo 1l NGBC coś nie działa jak należy.