Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, szczep85 napisał:

Tydzień czekania za formatkami. Dziś przyjechała paczka . I jeszcze zły klej dali ? ale podobno jutro ma dość poprawny.  Tak więc okres urlopowy im nie  służy ?

Mi po mailu, w którym się przypomniałam przysłali wszystko na następny dzień ?. Zobaczymy jak będzie teraz ?

Opublikowano
16 godzin temu, Pleziorro napisał:

Zapcha się momentalnie za małe oczka, i tak jak pisałem woda popłynie bokami bo ciężko będzie to rozłożyć po całości.

Jeśli pół roku to zapchanie się momentalnie dla Ciebie to spoko. 

Opublikowano
21 godzin temu, rosa1986 napisał:

Mam je teraz niczym nie przyklejone i nie ukrywam, że tak bym wolała zostawić. A przy klejonym do niego kaseciaku to raczej będzie niemożliwe.

Gosia zawsze zostawiaj sobie pole manewru:D

A właśnie że możliwe:D i kaseciak naklejasz na tło a tło masz sztywne bo z 5mm i może tak pozostać tylko wciśnięte pod wzmocnienie - bo ja tak mam.

Co prawda z powodu że się samo odkleiło bo silikon nie trzyma pod wodą do pcv ale doskonale do pcv trzyma nad wodą

http://allegro.pl/magnesy-neodymowe-magnes-neodymowy-25x10x2-mocny-i6329654469.html

MAGNESY NEODYMOWE MAGNES NEODYMOWY 25x10x2 MOCNY!

kupujesz takie 4ry ( a lepiej od razu 10szt na przyszłość albo inne z tej tabelki w aukcji ) magnesy i łapiesz tło  w kasecie i z tyłu baniaka coś jak falownik z magnesem a nie przyssawką. - jak musi być w miejscu widocznym to malujesz czarną farbą w spreyu ten co widoczny w baniaku.

Opublikowano
46 minut temu, deccorativo napisał:

A właśnie że możliwe:D i kaseciak naklejasz na tło a tło masz sztywne bo z 5mm i może tak pozostać tylko wciśnięte pod wzmocnienie - bo ja tak mam.

Co prawda z powodu że się samo odkleiło bo silikon nie trzyma pod wodą do pcv ale doskonale do pcv trzyma nad wodą

http://allegro.pl/magnesy-neodymowe-magnes-neodymowy-25x10x2-mocny-i6329654469.html

kupujesz takie 4ry ( a lepiej od razu 10szt na przyszłość albo inne z tej tabelki w aukcji ) magnesy i łapiesz tło  w kasecie i z tyłu baniaka coś jak falownik z magnesem a nie przyssawką. - jak musi być w miejscu widocznym to malujesz czarną farbą w spreyu ten co widoczny w baniaku.

Rewelacyjny pomysł z tymi magnesami, jeśli chodzi o przymocowanie tła (alternatywa dla kleju lub silikonu, które jakoś mi nie pasują). 

A można próbować złapać tuż nad taflą wody, wtedy nie ma problemu jeśli chodzi o estetykę.

Jestem tylko ciekawa czy utrzymują przez 15 mm (w moim przypadku szkło 10 mm plus tło 5 mm).

Że też wcześniej na to nie wpadłam ?

Opublikowano

Myślę że da radę, zwykły magnes trzyma Falownik przez podkładka z gumy/12mm szkło/3mm pcv/podkładka z gumy i wyczuwam opór przy odrywaniu, to neodymowy powinien dość mocno łapać. 

Ty Heniu to masz sprawdzone osobiście ?

Opublikowano

Jak piszę o czymś czego nie sprawdziłem to zaznaczam.

U mnie te z aukcji trzymają przez 22mm ale fakt już słabo - możesz kupić  większy i nie zawsze drożej - z kosztem przesyłki oczywiście.

http://pl.aliexpress.com/item/N52-Neodymium-Magnet-Wholesale-Brand-New-Super-Strong-Permanent-Magnet-14pcs-pack-Dia12x6mm/1353867595.html?s=p

Jak Gosiu złapiesz nad wodą jak masz wzmocnienie po całości od boku do boku?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, deccorativo napisał:

Czujny jak ważka :) 

niejeden młodzian by tak chciał ;)

Może chodziło o złapanie z boku, ale to boję się nie wystarczy, chyba że dno będzie stało na kamieniu lub nóżkach a magnes tylko do stabilizacji. 

Edytowane przez Pleziorro
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, deccorativo napisał:

Mam tak wzmocnienie, ale jest ono przy samej górnej krawędzi. A wody aż pod samo to wzmocnienie nie leje. Mam jakiś 1-2 luzu. Więc najwyżej cześć magnesu byłaby w wodzie.

Właśnie tak, Rafale. Całość na nóżkach, a magnes jako stabilizacja ?

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano
Dnia 26.08.2016 o 13:59, deccorativo napisał:

Może się wtrącę.

Kupiłem takie magnesy o gr 2mm i 5 mm  i powiem tak, takie o gr 2mm przez szybę i pcv 3mm nie będą trzymać, są za słabe, choć ciężko je oddzielić jak są razem (można nawet połamać jak się robi to na siłę, mnie się udało)

Te o gr 5mm przez szybę 12mm i 5mm poliwęglanu trzymały słabo. Jak się da 2 jeden na drugim to już jest ok. Są tanie więc można kupić więcej, ale sugeruję te grubsze.

Opublikowano

Kiedyś przebrnąłem przez cały wątek ale teraz nie mam siły... ;)
Czy ktoś może podać mi wymiary komór pod pompę (tak na przyszłość) DCT 6000? Wiem, że śmieciowa 0,5-1cm, potem gąbka 5 cm. Potem komora absorbera i pompy i tu nie wiem/pamiętam wymiarów. Filtr prawdopodobnie będzie "narożny" (choć nie jest to przesądzone) czyli z gąbką ustawioną "wzdłuż" dłuższej ścianki. W zamian obiecuję wrzucić projekt w ScetchUp'ie ;)

Wysłane z telefonu