Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, AndrzejWalb napisał:

Tło będzie jednocześnie ścianą kaseciaka?

Taki jest plan ?. Aktualnie mam jako tło właśnie czarne spienione pcv o grubości 5 mm.

Opublikowano
Teraz, rosa1986 napisał:

Taki jest plan

...uważam Małgosiu ,że bardzo Ci to ograniczy jakiekolwiek pole manewru z aranżacją w akwa . Tak naprawdę będziesz musiała wszystko podporządkować do kaseciaka. Osobiście bym Ci to odradzał...Nawet najmniejsze jego przesunięcie będzie już niemożliwe...No i wtedy tło musi być dobrze przyklejone do szyby ,żeby nie odpadło z biegiem czasu.

Opublikowano (edytowane)

Nie mam niestety jak inaczej przymocować tego kaseciaka. Moje akwarium jest dosyć specyficznie klejone. Dowiedziałam się od Henryka, że to standard w tym sklepie. Mam wzmocnienia wzdłużne po całej długości tylnej szyby. Kaseciak zaplanowany na lewą część tylnej ściany. A masz jakiś inny pomysł Andrzeju? Chętnie posłucham innych rozwiązań.

7 minut temu, AndrzejWalb napisał:

...uważam Małgosiu ,że bardzo Ci to ograniczy jakiekolwiek pole manewru z aranżacją w akwa . Tak naprawdę będziesz musiała wszystko podporządkować do kaseciaka. Osobiście bym Ci to odradzał...Nawet najmniejsze jego przesunięcie będzie już niemożliwe...No i wtedy tło musi być dobrze przyklejone do szyby ,żeby nie odpadło z biegiem czasu.

Aktualnie tło nie jest na stałe przyklejone.

Co do aranżacji to nic nie będę musiała zmieniać, bo jest akurat w tym miejscu wystarczająco za dużym kamieniem po lewej stronie luzu, żeby kaseciak się zmieścił.

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano
2 minuty temu, rosa1986 napisał:

A masz jakiś inny pomysł Andrzeju?

.....nie zastanawiałem się nad jego sposobem zamocowania gdy masz na całej długości wzmocnienie a rozumiem ,że na wzmocnieniu montuje się ten filtr. Ja zastanowiłbym się wtedy czy warto go umieścić na bocznej szybie? Czy to zda egzamin to nie wiem bo tak naprawdę nie wiem gdzie będzie zasys ale myślę ,że to można jakoś przeskoczyć. Bo odpadający filtr od ściany nie będzie komfortem. Chyba ,że będzie tak przyklejony ,że te obawy okażą się płonne?

Opublikowano (edytowane)

Gosia na wsuwkach go zawieś, na ściankach doklej wystający zawias który wsuniesz w wzmocnienie i na nim będzie sobie wisiał. 

Edytowane przez Pleziorro
Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

Ja zastanowiłbym się wtedy czy warto go umieścić na bocznej szybie?

Miałam taki pomysł, ale Henryk mnie od niego odwiódł (kwestia estetyki).

Mam nadzieję, że uda mi się wszystko tak zamontować, aby nic nie odpadało ?.

16 minut temu, Pleziorro napisał:

Masz wzmocnienie wklejone ? jak przewidujesz wyjmować blok absorbera i czasem złoże do przepłukania ?

Mam wzmocnienie, które ma 5 cm szerokości. Wyjęcie złoża nie powinno być raczej problemem. Nie wiem jak będzie z absorberem, bo jeszcze nie poznałam dokładnie na czym polega jego budowa.