Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, wiem właśnie dlatego zaniepokojony tym stanem, zapytałem o tą separację.

Sugerowałem się niedożywieniem, ale zdawałem sobie sprawę, że to może być coś poważniejszego. A czytałeś może kol.eljot12 o drugiej mojej rybce w dziale choroby i leczenie?

Opublikowano

Obserwuj ryby i zobaczysz. U mnie też niektóre mają zapadnięty brzuch czasami ale po jakimś czasie wracają do normy. Ogólnie jeśli nic innego się nie dzieje i nie widzisz niepokojących objawów (typu leżenie na dnie lub jakaś opuchlizna) to według mnie zostaw rybcie w spokoju.

Napisz jeszcze czym karmisz.

Opublikowano

Pokarmy to;

-OSI Spirulina flakes,

-Tropical spirulina super forte (namaczany),

-Naturefood Premium Cichlid Plant S

jako pokarm główny

-OSI VividColor Flakes,

-OSI Cichlid Aquarium flake food,

-Hikari Cichlid Excel mini pellet ( namaczany)

Jutro wstawię foty tego małego jak tylko go uchwycę w obiektyw, bo szybki jest jak tajfun.

Opublikowano

OK, no to mnie uspokoiłeś, mam nadzieję, że zacznie rosnąć, bo reszta z jego miotu jest znacząco większa. A faktem jest, że poza rozmiarem w niczym nie ustępuje innym. Więc poczekamy, zobaczymy.

Dziękuję za opinię.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam obecnie 7 szt. Yellow. Sześć rośnie pięknie a jeden wygląda prawie tak jak w dzień kiedy go przywiozłem. Tak samo mam z Harą. Nic nie rób bo to normalne, że niektóre sztuki rosną wolniej.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Niektóre sztuki rosną wolniej a niektóre wcale, po to się kupuje więcej ryb żeby można było z nich wybrać najsilniejsze i najładniejsze, dużo ryb z hodowli gdzie nie ma "świeżej krwi" będzie miało wady genetyczne, uważam, że nie ma sensu na siłę ich reanimować. Sam kupiłem "końcówkę" gatunku z hodowli, to znaczy 10 ostatnich sztuk, czyli zostały dla mnie same popierdółki, z tych 10 szt. urosły 3, 4 stały w miejscu a 3 zdechły. Ciekawe jakie macie opinie i doświadczenia ze słabymi genami?

Kupiłem też tam Redy i niektóre szt. mają taki smieszny kaczy dziubek, zamiast łukowato spadzistej głowy jak to ma miejsce na zdjęciach u Koginsa i własnie wybierając swojego samca starałem się wybrać idealnego przedstawiciela gatunku, szkoda że hodowcy o to nie dbają. Kiedyś widziałem u hodowcy rodzinę Księżniczek gdzie praktycznie wszystkie sztuki miały powtarzająca się wadę genetyczna w postaci skrzywionych warg, i te ryby były na sprzedaż, ryby mutanty :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.