Skocz do zawartości

Start akwa 112l a raczej falstart....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, takie jest dobry. Ja np kupowałem w sklepie all4fish_pl (stacjonarnie Kirysek), gdzie jest trochę tańszy od tego co znalazłeś

JBL - Test NO3 - Najlepszy test na azotany 50x (4185370760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/41/85/37/07/4185370760@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@41/85/37/07@@AMEPARAM@@4185370760

Najlepiej szukaj u jednego sprzedawcy wszystkiego, zaoszczędzisz na kosztach dostawy.

Opublikowano
Jaki sklep polecacie internetowy ? Czy raczej na alledrogo szukać ?

jak będziesz kupował testy to przy okazji kup razem jeszcze takie bakterie:

Prodibio Biodigest - to są ampułki po ok 5zł kup 2-3 szt zawsze trzeba mieć je w domu.

http://erybka.pl/product-pol-835-Prodibio-Biodigest-1-ampulka.html

tylko żeby cię nie zwekslowali na jakieś super bakterie za 40-50 zł

jak otrzymasz wlej jedną całą ampułkę od razu do akwarium ( nie przedawkujesz wiem że na 1000litrów) bo tam pożywki od groma tylko bakterii nitryfikacyjnych jak na lekarstwo.

Opublikowano
jak będziesz kupował testy to przy okazji kup razem jeszcze takie bakterie:

Prodibio Biodigest - to są ampułki po ok 5zł kup 2-3 szt zawsze trzeba mieć je w domu.

http://erybka.pl/product-pol-835-Prodibio-Biodigest-1-ampulka.html

tylko żeby cię nie zwekslowali na jakieś super bakterie za 40-50 zł

jak otrzymasz wlej jedną całą ampułkę od razu do akwarium ( nie przedawkujesz wiem że na 1000litrów) bo tam pożywki od groma tylko bakterii nitryfikacyjnych jak na lekarstwo.

Dobra ta strona erybka, wszystko dostępne i przy okazji dostawa gratis:)

Hmm tylko widzę że, testu pH nie ma w zakresie 7.4-9 koniecznie musi być taki ?

Opublikowano
Dobra ta strona erybka, wszystko dostępne i przy okazji dostawa gratis:)

Hmm tylko widzę że, testu pH nie ma w zakresie 7.4-9 koniecznie musi być taki ?

koniecznie taki - absolutnie nie może być o innym zakresie bo ten jest dla Malawi. taki test będzie ci potrzebny tuż przed wpuszczeniem pyszczaków do akwa więc masz czas. na pewno jest na akwarystyczny24.pl

Opublikowano

A jeszcze pytanie ? Jakie kamienie kupić ? Bo w sklepach akwarystycznych wybór znikomy a ceny straszne... A tak pojadę do hurtowni kamienia w Szczecinie i zapłacę 70gr za kilo.

Opublikowano

Niemal każdy kamień będzie dobry, jeden warunek by się z niego nic nie wytrącało. Prawdę mówiąc dawno się nie spotkałem ze szkodliwymi kamieniami :) Możesz też udać się w plener za miasto, jakieś pole, dolinki czy rzekę (mogą być i rzeczne otoczaki). Bo tak naprawdę kamień to rzecz gustu.

Przeglądnij tematy projektów lub galerie i popatrz czy coś konkretnego Ci się nie spodoba.

Opublikowano
Niemal każdy kamień będzie dobry, jeden warunek by się z niego nic nie wytrącało. Prawdę mówiąc dawno się nie spotkałem ze szkodliwymi kamieniami :) Możesz też udać się w plener za miasto, jakieś pole, dolinki czy rzekę (mogą być i rzeczne otoczaki). Bo tak naprawdę kamień to rzecz gustu.

Przeglądnij tematy projektów lub galerie i popatrz czy coś konkretnego Ci się nie spodoba.

A trzeba je wygotować czy tylko wystarczy dobrze wyczyścić ?

-- dołączony post:

Hej nie chcę nalegać na odpowiedź, ale mam dziś wolny wieczór i nie wiem co zrobić z tymi kamulcami :) czy je parzyć, gotować czy tylko czyścić :D Mam ochotę już je posadzić w akwa :) A są to kamienie z strumyka w lesie nie opodal mojej miejscowości koło Szczecina.

-- dołączony post:

-- dołączony post:

Hej nie chcę nalegać na odpowiedź, ale mam dziś wolny wieczór i nie wiem co zrobić z tymi kamulcami :) czy je parzyć, gotować czy tylko czyścić :D Mam ochotę już je posadzić w akwa :) A są to kamienie z strumyka w lesie nie opodal mojej miejscowości koło Szczecina.

Ok już przeczytałem temat dotyczący kamieni:)

-- dołączony post:

A i właśnie jaka ma być temperatura w akwa dojrzewającym i czy światło zapalone czy bez różnicy ?