rafael Opublikowano 5 Maja 2014 #1 Opublikowano 5 Maja 2014 Witam, mam obecnie w akwarium 4 szt. krewetek amano ( 3 szt. 2 cm + 1 szt. 4 cm), planuję w najbliższym czasie wpuszczenie młodych saulosi ok. 4 cm i stąd moje pytanie - wiem, że krewetki to przysmak dla pyszczaków, ale czy tej wielkości pyszczaki "porwą" się na tej wielkości krewetki? ;-) może ktoś z szanownych forumowiczów ma taka wiedzę, inaczej przekonam się na własnej skórze ale krewetki mogą tu być bardziej niezadowolone (kończąc jako pokarm)..
Misiek Opublikowano 5 Maja 2014 #2 Opublikowano 5 Maja 2014 wiem, że krewetki to przysmak dla pyszczaków To jest pewne, ze saulosi będą nad wyraz zadowolone z tego rodzaju karmy. Krewetki jednak nie. Jeśli nie poradzą sobie z połknięciem na raz, to bądź pewny, że będą je skubać po kawałku.
rafael Opublikowano 5 Maja 2014 Autor #3 Opublikowano 5 Maja 2014 dzięki Misiek za odp. a więc potwierdzasz to czego się domyślałem, trzeba będzie ewakuować krewetki, najgorsze że nie mam drugiego baniaka by je eksmitować, może jakiś zoolog je przygarnie.. ;-(
Misiek Opublikowano 5 Maja 2014 #4 Opublikowano 5 Maja 2014 4 krewetki tymczasowo możesz do słoika wrzucić. Nie brudzą aż tak, by musiały mieć super filtrację.
Rekomendowane odpowiedzi