Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzesiek nie jestem hydraulikiem i jak muszę coś przy tym grzebać od razu jestem chory ;), dlatego poszedłem na łatwiznę i wykorzystałem system rur PEX. Jakby coś nie wyszło zawsze mogłem to rozkręcić i poprawić (system ciut droższy ale można ograniczyć ilość złączek).

Opublikowano

Dla mnie to sama przyjemność pomajsterkować przy akwarium!

Mimo, że z zawodu jestem fizjoterapeutą to sam sobie zrobiłem stelaż, szafkę, pokrywę a teraz jestem już jestem prawie na mecie w budowie narurowca. Myślę, że to wszystko kwestia chęci. Reszta przyjdzie sama ;)

Opublikowano
Odnoszę troszkę wrażenie że tych którzy nie potrafią złożyć narurowca uważasz za zupełne życiowe "niedojdy",mam nadzieje że się myle.

Grześ kto nie potrafi złożyć narurowca to ma "kumatych" w rodzinie... jak nie to ma "kumatych" kolegów... jak nie ma kolegów to ma kolegów znajomych... jak tych też zabraknie to ma kasę na fachowca;)

Opublikowano

Panowie ten wątek zaczyna przypominać bicie piany, niebawem zaczną padać argumenty jak w starym dowcipie o Ruskim i Amerykaninie, "a u was biją murzynów" :P.

Jak tak dalej pójdzie będę zmuszony zamknąć ten wątek

Opublikowano
Grześ kto nie potrafi złożyć narurowca to ma "kumatych" w rodzinie... jak nie to ma "kumatych" kolegów... jak nie ma kolegów to ma kolegów znajomych... jak tych też zabraknie to ma kasę na fachowca

Ależ oczywiście że tak i to jest bardzo dobra rada.Tylko że niekiedy mam takie odczucie że jak nie potrafisz złożyć narurowca,to jesteś tu traktowany jako leworęczny niezguła,albo śmierdzący leń.Z czym kategorycznie się nie zgadzam.

Opublikowano

[QUOKonieczność "samodzielnego" wykonania takiej filtracji już uznano za wadę, wiec po kiego wałkujemy to dalej.TE]

Tu przyznaje się troszkę mojej winy.Osobiście poczułem się troszkę urażony.Nie uważam się za zupełnego niezgułę ani lenia,ale w swoim 200 litrowcu nie wykonałbym narurowca,raz że nie czuje się na siła aby sam sprawnie to zrobić,dwa moja filtracja zupełnie się sprawdza.

-- dołączony post:

Mam pytanie do ludzi posiadających narurowce.Ponieważ wcześniej kolega podał że przepływ nowej pompy grundfosa przy czystych filtrach jest w granicach 2400l/h a przy zabrudzonych około 1500l/h,to dlaczego na poniżej przedstawionym filmiku jednak ten przepływ jest dużo niższy?Zapewne wynikać to może z konstrukcji całego narurowca,ale pewien nie jestem.