Jump to content

Filtracja narurowa 720 l - pomoc

xrx

Recommended Posts

Witam.

Jutro jadę po upragnione akwa 720 litrów 200x60x60. Jako biolog będzie pracował JBL e1500, wewnętrzny jakiś falownik (poradźcie jaki) lub Atman 2000l/h, który jest w zestawie.

Chcę zrobić filtrację narurowa, zdolności manualne jakieś mam. Pompa chyba Grundfos - czy inna?

Skopiowałem taki wykaz z jakiegoś tematu tylko ja będę to kleił.

Potrzebne elementy:

Pompa - jaka?

Korpusy 10" 3/4 - 6 szt

Zawór kulowy ze śrubunkiem 3/4" z rączką - 9 szt

Trójnik zgrzewany 3/4" - 6 szt

Kolanko zgrzewane 3/4" - 10 szt

Mufa z gwintem zewnętrznym 3/4"- 9 szt

Mufa z gwintem wewnętrznym 3/4" - 1 szt

Rura zgrzewka

co doradzicie, gdzie to kupić allegro czy sklep. Mieszkam w małej miejscowości. Ile korpusów dac przed/za pompa.

GRUNDFOS Pompa C.O. ALPHA 2L 25-60 NAJTANIEJ!!! (4118589951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img05.allegroimg.pl/photos/400x300/41/18/58/99/4118589951@@AMEPARAM@@05@@AMEPARAM@@41/18/58/99@@AMEPARAM@@4118589951

Taka może być? a co z reszt pytania?

Tak ta pąpa jes rewelacyjna tylko droga niestety ja mam taką samą tylko 25/40 i też sobie radzi , ale jak się szarpniesz na tą to napewno nie będziesz przeklinał :-).

Z wykazem klamotów do kupienia to jest tak :

Minimum to tak jak pisałem 2 korpusy mechaniki , pompa , fbf na baypasie (obejściu ) ja mam 20 " ale podobno i 10 " da radę jednak nie dam głowy :-) dalej jeden korpus na zapas i to na tyle .

Ile korpusów tyle zaworów x2 + 1na zrzut wody do podmian i dwa do regulacji przepływu na bypasach.

To wszystko na allegro . Rury i kształtki kup w miejscowym sklepie na WZ kup więcej i resztę oddaj

• Dziękuję 1