Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem, ze uda mi sie ten problem ominąć. Potrzebuje pomocy.

Szklarz zrobił za szeroka listwe podłożona wzmacniająca.

W załączeniu fota. Musze teraz cos zrobic z kolankamk wylotu i wylotu wody do filtra, by je wepchnąć w róg. Jest tam miejsce, ale musze kolanka przerobić, by sie tam zamieściły. Filtr JBL e1500 złączka 16/22

Tu jest zdjecie calgo kompletu zlacżek i rurek.

http://www.akwarystyczny24.pl/jbl-cristalprofi-e1500-filtr-zewnetrzny-do-akwarium-do-600l-p-249.html

Potrzebuje wsparcia, bo mam Kurcze test na inteligencje. Jesli mam dokupić rurki, by z nich zrobic kolanko, to podpowiedzcie jakie mam kupic. Jesli trzeba przerobić (cos przyciąć, cos wstawić, poradzicie co) - moze skręcić na gorąco? Moze wykorzystac rurke i przeciąć kolanko wstawiając rurke?

Odpada jedno - przycięcie wzmocnienia, albo wiercenia w nim dziury (myślałem o tym ale nie mam jak!)

Help me Please!

Jeszcze jedno zdjecie dodam..

post-14693-14695717170924_thumb.jpg

post-14693-14695717173553_thumb.jpg

Opublikowano

Ja na chłopski rozum zrobił bym tzw."przedłużkę" czyli przeciął to kolanko czy jak tam to zwać w połowie dokleił kawałek rurki o średnicy wew. takiej jak zewnętrzna twojego kolanka i wszystko gra.Ale może ktoś ma lepsza propozycję.

Opublikowano

Ja bym kombinował tak samo. Przeciął w połowie i wstawil kawałek rurki lub sztywnego węża ogrodowego. Może uda się nawet na wcisk z jakimś teflonem tak aby było to rozbieralne do czyszczenia a nie ciekło.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak koledzy słusznie zauważyli, rozwiazanie było swoistym rebusem, w ktorym zamiast slow czy obrazków wystarczyły dołączone do JBLe1500 zlaczki z zestawu deszczownicy. Rzeczywiscie rozwiązaniem jest rozciecie łączek oraz wykorzystanie czesci z jednej rurki deszczownicy (pociętej na kilka elementow) jako wpustu łączącego tak pocięte rurki. Rurka deszczownicy ma średnicę 20 mm, zas kolanka 22 mm dzieki czemu spasowanie przy uszczelnieniu silikonem jest dziecinnie łatwe. Ja dokupilem jeden zestaw Out wide 16/22 - wypustu do falownika, dzieki temu miałem jedno kolanko i dwie przejściówki proste extra, dzieki czemu uzyskałem zakładane położenie wyjsc z filtrów, pozwalających ma swobodne ustawienie dysz na roznych poziomach co ma wzmocnić cyrkulację wody. A jak wyglada wszystko po spasowaniu, zapraszam do załącznika. Moge zacząć powoli szykowanie kamulców, czyli sparzenie kamieni i płukanie piasku.

post-14693-14695717173887_thumb.jpg

• Dziękuję 1