Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  r3b napisał(a):
Nie obawiasz się, ze wilgoć zalatwi Ci telewizor?

Powiem tak różnie ludzie prawią na ten temat jak padnie to będzie okazja by wymienić na nowy ;)

kado napisał(a):
myślę, że trochę za mało kamieni i kryjówek dla rybek mbuma

Po paru dniach obserwacji już to zauważyłem że się przeganiają z kryjówek.

kado napisał(a):
czy to jakaś pomyłka ?.

Tak :( i już szukam dla saulosi nowego domku ;),a co polecisz w zamian ?

yaro napisał(a):
nic nie pisałeś o dojrzewaniu akwarium, ciekawe czy pomyślałeś o cyklu azotowym

Tak od gościa którego kupiłem rybki wziąłem biologię z filtrów i zaszczepiłem do mojego kaseciak i jeszcze wodę do tego rybki startowe i wszystko jest w normie.

post-14788-1469572201045_thumb.jpg

post-14788-1469572201496_thumb.jpg

post-14788-14695722023591_thumb.jpg

Opublikowano

O chłopie to odrazu Ci mówie zmieniaj szafke miałem bardzo podobna tylko ze pod 240l 160x50x35 15mm mimo ze u mnie była dużo lepiej rozłożona masa to i tak po kilku miesiacach szafka zaczeła sie wyginać i akwa sie rozszczeliło.Zdecydowanie nie polecam.

Opublikowano

onestone nie koniecznie. Szafka z tego co widzę została wzmocniona płyta na plecach. A podpórki pod blat są co 50cm. Moim zdaniem wytrzyma. O ile płyta jest jakaś porządna. Bo jak to najtańsza sklejką to faktycznie może być licho.

Opublikowano
  onestone napisał(a):
O chłopie to odrazu Ci mówie zmieniaj szafke

r3b napisał(a):
onestone nie koniecznie

Właśnie kolejny "drobny" spór szafka na razie stoi więc poczekamy .....za jakiś czas na pewno stanę po jednej ze stron ale dzięki za troskę ;)

Opublikowano
  orkaskawina napisał(a):
Właśnie kolejny "drobny" spór szafka na razie stoi więc poczekamy .....za jakiś czas na pewno stanę po jednej ze stron ale dzięki za troskę ;)

Zrobisz jak uważasz,320l to troche wody,mam nadzieje ze nie przekona sie o tym sasiad z dołu na wałsnej skórze :) taka płyta Ci raz dwa namoknie, powstaną naprężenia i finał pewny.Odbierz to jako dobrą rade od kogoś kto to już przerobił.

Na szczescie w momencie przecieku byłem w domu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj znalazłem domek dla moich 10 szt Pseudotropheus saulosi jak mi doradzaliście i w miejsce nich kupiłem 6 szt Acei ngara.Dokupiłem trochę kamieni i zrobiłem małe przemeblowanie w akwarium.:D .

post-14788-1469572220154_thumb.jpg

post-14788-14695722207699_thumb.jpg

post-14788-14695722211525_thumb.jpg

Opublikowano

Fajny baniak-wygląda co raz lepiej!;)Jeszcze jeden głaz-taki mega(wielkości kaseciaka-do przełamania monotonii wizualnej)i mucha nie siada.Gratulacje:)...Lampe robiłeś sam czy na zamówienie??....Jaki skład pysiów ostatecznie ułożyłeś?

Opublikowano

Lampa to zwykły profil alu który się plątał po firmie i 12 szt. ledów 5730 i wiem że ta moc tylko jest wykorzystana w 30 % tak mam ustawione na tc420, i zastanawiam się na kupnem modułów rgb tylko nie wiem czy 3 ledowe czy 4 ledowe im więcej czytam tym już sam nie wiem.