Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mala prezentacja :

Zbiornik 450L - 250cm x 40 x 45 h ( szyba 12mm, przód Optiwhite), szara folia Oracal .

Oświetlenie : 1x36W , + nocne Led

Z ciekawostek ,w zbiorniku jest testowana filtracja mieszana ,czyli biologiczno- mechaniczna ( dwa w jednym), -napędzana 4 glowicami aqua szut turbo 750l/h , plus tuby biologiczne (tzw filtr 100 z oczek wodnych ) wszystkie zasypane ceramiką .( Nie jestem zwollenikiem kubelków)

Skaly - wapień filipiński ( cieniowany żywicą w kolorze czerń)

Podłoże : jakieś kruszywo jasne granulacji (3-5mm)

Roślinność : Valisneria.

39955deea778ad0dm.jpg

Opublikowano
Mnie się podoba ten jamniczek. Napisz coś więcej odnośnie budowy tej filtracji.

Eeeee ta filtracja to nic innego jak dwa w jednym , 4 głowice aqua szuta turbo 750 w polączeniu z koszami Filtr F100, coś takiego ...

FILTR WSTEPNY PREFILTR TUBA F-100 GĄBKA AQUA SZUT (3921795574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/39/21/79/55/3921795574@@AMEPARAM@@20@@AMEPARAM@@39/21/79/55@@AMEPARAM@@3921795574

Z tym że u mnie , jest to zasypane ceramiką i oblożone gąbką . NO2,- niewykrywalne. Pobór 22W/ mechanik/biolog , a cisza z głowic bezcenna .

Eljot12, rozumiem, era wapienia już w Malawi minęła :)

Jednakże dla mnie naprawdę to wygląda ciekawie ( po zcieniowaniu czarnym kolorem ), z bliska mniej więcej tak :

4592377dbc2a3a35m.jpg

38889e869cd39c09m.jpg

Opublikowano
Wapien ma swoje zalety, mnostwo kryjowek,

Dla jednych zalety dla innych przekleństwo - tak duża mnogość kryjówek, powoduje, że wiele młodego narybku ma się gdzie chować.

Zbyt duża populacja niechcianych rybek raczej nie jest zaletą.