tykapl Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Niedługo będę robił swoje pierwsze zakupy Malawi. Mam do was prośbę powiedzcie jak się za to zabrać. W przypadku SA sprawa zakupów jest trochę łatwiejsza. Mianowicie pyśki to ryby terytorialne i dokładnie planuje się rozkład płci jaki ma być w danym gatunku, więc jak kupić ryby. Większość początkujących robi zakupy czy to u hodowców czy w sklepie i kupuje młode ryby u których rozróżnienie płci jest trudne albo niemożliwe, więc jak to zrobić z jaką nadwyżką ryby kupować, co robicie potem z nadwyżką i co jeżeli większość zakupionych osobników okaże się samcami?? Jeżeli jest taki temat sorry za OT, ale nie mogłem nic znaleźć. Ed: Jeszcze jedno kupować w jednym miejscu czy w kilku żeby uniknąć chowu wsobnego. Ed2: Może to pomoże uniknąć naciągania na kasę w sklepie bo może są gatunki które łatwo od małego rozpoznać i kupić obsadę taką jaką trzeba. Pozdrawiam Paweł.
radeqq Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zazwyczaj kupuje się maluchy po 10-15 szt. zależy jak duża będzie obsada i ryby same układają haremy. Mozesz też kupić większe osobniki, które można już rozróżnić. Tan-Mal ma bardzo bogatą ofertę i można wybrać samice czy samce. |Radek| Wysłane z mojego myTab 10 Dual Core przy użyciu Tapatalka
zdrowy_zab Opublikowano 7 Kwietnia 2014 #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Na wszystkie pytania masz odpowiedź w FAQ oraz pozostałej części forum. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi