Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Placidochromis Mdoka white Lips dokupić 2 sztuki Aulunocara Benshi Benga może zostać Protomelas Steweni Taiwan Reef albo Copadichromis Azerus 1+3 i ja zostawiłbym Aulunoacra Maylandii lub jedno gatunkowo Lethrinops Red Cup ostatecznie z Maylandii to oczywiście moja propozycja

Opublikowano
Placidochromis Mdoka white Lips dokupić 2 sztuki Aulunocara Benshi Benga może zostać Protomelas Steweni Taiwan Reef albo Copadichromis Azerus 1+3 i ja zostawiłbym Aulunoacra Maylandii lub jedno gatunkowo Lethrinops Red Cup ostatecznie z Maylandii to oczywiście moja propozycja

White lips ciężko spotkać żadka ryba bardzo, Benshi Benga bym zostawił oraz aulunocara maylandi i taiwan reef no i copadihromis azerus.

Opublikowano

Placidochromis Mdoka spokojnie wpadnie Tobie w ręce wcześniej czy później jest to stadna ryba moim zdaniem 6 sztuk to minimum a Ty masz 5 więc nie ma tragedii Oczywiście Możesz zostawić 5 gatunków puki nie urosną a później Zobaczysz ,moim zdaniem 4 gatunki to max na ten litraż Pozdrawiam i powodzenia w hodowli

Opublikowano

Aulunocara calico 1+2 dorosłe

Aulunocara Benshi Benga 1+2 w trakcie wybarwiania

Aulunoacra Maylandii 1+3 w trakcie wybarwiania

M.Reef 1+1 wybarwione dorosłe

Placidochromis electra 1+3 dorosłe

Pyszczak johani 5szt. płeć jeszcze nieznana

Copadichromis Azerus 1+3 w trakcie wybarwiania

Afra luwino 6szt. płec jeszcze nieznana w trakcie wybarwiania

Acei ngara 4szt płeć jeszcze nieznana

Yelow 4szt. dorosłe

Labeotrpheus trawawase thumbi 1+3 wybarwione

Placidochromis Mdoka white Lips 5szt młodzież

Lethrinops Red Cup itungi 6szt młodzież

Elongatus mpanga 1+1 dorosłe

Protomelas Steweni Taiwan Reef 7szt młodzież

Najbardziej sensownym byłoby wybrać taką obsadę aby wykorzystać te gatunki, które masz najliczniejsze aby nie uzupelniac dodatkowo ryb,

Pierwsza obsada która mi się nasuwa to non- Mbuna

Copadichromis Azerus 1+3 w trakcie wybarwiania

Lethrinops Red Cup itungi 6szt młodzież ( docelowa np 2+3 )

Placidochromis electra ( niezbadane ryzyko bastardyzacji nieistotne jeśli nie chcesz ryb mnożyć ) ewentualnie zamiact elektryków, Aulonocara ( ryzyko zdominowania Letrino przez Aulonocara ale może się udać, kolorystycznie baenschi byłaby super ). Docelowo zostałoby Ci około 18 ryb i gitara ;).

Druga obsada to Mbuna

Afra luwino 6szt. płec jeszcze nieznana w trakcie wybarwiania ( docelowo 1+3-4 )

Yelow 4szt. dorosłe

Acei ngara 4szt płeć jeszcze nieznana

Pyszczak johani 5szt. płeć jeszcze nieznana ( docelowo 1+3-4 )

tu byś musiał lekko uzupełnić. Aceiek i yellow przydało by się więcej aby te 1+4 wyszło u yellow i 1-2+4-5 u acei. Wyjdzie maksymalnie 22 szt.

Trzecia obsada to MIX.

Aulunoacra Maylandii 1+3 w trakcie wybarwiania

Yelow 4szt. dorosłe

Protomelas Steweni Taiwan Reef 7szt młodzież ( docelowo 1+4 )

Yellow do uzupełnienia aby było 1+4. Wyjdzie maksymalnie 19 ryb.