Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

onestone, powiedz prosze, że ty te bloczki czyms skleiłeś? bo na zdjeciach wyglada jakbys je postawił na panelach jedne na drugich, a na to dał blat i akwarium. Bez jakiegoś wiązania miedzy nimi i mocowania do podłogi...

Opublikowano

Hmmm, szkoda że wyrzuciłem ale chętnie pokazałbym co stało się z bloczkami ytonga, którymi była obudowana wanna i dostała się tam woda

Opublikowano

Bloczki i płyta są złączone klejem,do podłoza nie mocowalem nie widzę potrzeby.wszystko jest wbrew pozorom bardzo stabilne.Wiadome ze jakby nie bloczki nie stykaly że ściana i biurkiem inaczej bym to musiał rozwiązać.

Litości skup się trochę jak piszesz ;)

Opublikowano
Bloczki i płyta są złączone klejem,do podłoza nie mocowalem nie widzę potrzeby.wszystko jest wbrew pozorom bardzo stabilne.Wiadome ze jakby nie bloczki nie stykaly że ściana i biurkiem inaczej bym to musiał rozwiązać.

mam nadzieje ze dobrze to przemyslałes i sprawdziłes najgorsze scenariusze.

Bo jesli to sie jakos bujnie lub ktos/cos nieszcześliwie w te bloczki walnie to cała konstrukcja ma szanse złożyc sie jak domek z kart...

Ja mam podobną konstrukcję ale całość jest związana z podłogą, blatem oraz ścianą, a dodatkowo blat jest 2 kątownikami przymocowany do sciany. I dopiero to jest obudowane "szafką".

Podobną konstrukcję też ma Perez i tez nie zostawił nic nie związanego.

Hmmm, szkoda że wyrzuciłem ale chętnie pokazałbym co stało się z bloczkami ytonga, którymi była obudowana wanna i dostała się tam woda

moze sie nie precyzyjnie wyraziłem :) przy akwarium nie wystepuje regularne zalewanie bloczków. A jesli wystepuje to mamy znacznie wiekszy problem niż sypiące sie bloczki :P - bo pewnie o to Ci chodzi. Wiec to co moze wystapic - czy okazyjne lekkie zmoczenie jest zupełnie nie groźne bo to beton, a nie gips.

Opublikowano

Litości skup się trochę jak piszesz ;)

Hehe sorki takie uroki pisania na forum przez telefon z T9

Opublikowano

Sir - to żaden beton, ale tak jak piszesz, sporadyczny kontakt z wodą nie jest w stanie temu zrobić krzywdy, w końcu nie będzie stał cały czas w wodzie.