Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przykleiłem tło JUWELA na POSTER FIX

Nałożyłem klej przyłożyłem tapetę potem kartą do bankomatu wycisnąłem wszystko starannie i akwarium stało bez wody jakieś dwa tygodnie

Super wyglądało nic się nie działo

Następnie je zalałem wodą i po około tygodniu od góry zaczęło się odklejać ale i z tym sobie radziłem bo kartą przejeżdżałem i na dwa dni był oko ale co dwa ni tak musiałem robić

Po 3 tygodniach kupiłem grzałkę i podniosłem temperaturę do 26 stopni i tera jest okropnie odkleja się od góry coraz więcej

Co mogę z tym zrobić POMOCY bo wygląda to okropnie

Poniżej zdjęcia jak to wygląda.

W kółkach są zaznaczone miejsca odklejania

juw1.jpg

juw2.jpg

Gość pemergency
Opublikowano
Witam

Przykleiłem tło JUWELA na POSTER FIX

Nałożyłem klej przyłożyłem tapetę potem kartą do bankomatu wycisnąłem wszystko starannie i akwarium stało bez wody jakieś dwa tygodnie

Super wyglądało nic się nie działo

Następnie je zalałem wodą i po około tygodniu od góry zaczęło się odklejać ale i z tym sobie radziłem bo kartą przejeżdżałem i na dwa dni był oko ale co dwa ni tak musiałem robić

Po 3 tygodniach kupiłem grzałkę i podniosłem temperaturę do 26 stopni i tera jest okropnie odkleja się od góry coraz więcej

Co mogę z tym zrobić POMOCY bo wygląda to okropnie

Poniżej zdjęcia jak to wygląda.

W kółkach są zaznaczone miejsca odklejania

- Odkleić paskudztwo,

- spuścić 3/4 wody,

- wsadzić do środka spienione pvc docięte pod wymiar w Twoim ulubionym kolorze,

- zrobić 4-5 placków silikonem akwarystycznym na tym pvc i przykleić do szyby (w środku oczywiście),

- następnego dnia zalać do pełna i więcej do tematu nie wracać ;)

Opublikowano

Ewidentnie przyczyną odklejania się tła jest woda która ścieka spod pokrywy między fototapetę a szybę akwarium. Proponuję usunąć przyczynę później skutek ;)

Opublikowano

No i super

POMOGŁA WAZELINA :):)

Odkleiłem tło jakieś 4-5cm od góry posmarowałem wazeliną szybę i docisnąłem

Efekt jest rewelacyjny

A co do wody to nie jest powodem bo mam uszczelkę która sprawdza się super i nie przepuszcza wody poza tym mam szyby na całej powierzchni przykryte więc nigdzie mi się woda nie skrapla