Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

eee tam - trzyma sie i na samym styropianie :) jezeli ktos chce byc na 100 pewny ze sie nic nie stanie - najlepiej 3 razy przemalowac tylko pamietac zeby dokladnie poprzednie warstwy wyschnęły :)

20070616022tq5.th.jpg :)

Opublikowano

no tak , na styropianie się trzyma, a na wypalanym tym bardziej, ale co wtedy gdy jest pianka, na dodatek wzór jest w rodzaju wapienia drążonego? ja tak mam i tylko zahaczyłem kamieniem to odpadł płatek i musiałem poprawiać i czekać aż wyschnie. Ale nie da się ukryć, że ceresit to najlepszy materiał na tło :D

Opublikowano

Ja jak robiłem tło to zakupiłem 2 rodzaje styropianu - 10cm i 3cm. Z tego większego wycinałem kwadraty, tudzież prostokąty i opalałem świeczką - efekt wspaniały, tło jest naprawdę strukturalne i realistyczne. Projekt porzuciłem ponieważ zdecydowałem się na większe akwararium.

Opublikowano

dobrym sposobem na to zeby ceresit na trwale przytwierdził się do styropianu i nigdy nie odpadł (wyczytałem to gdzies w artykułach na tej stronce) aby polewać go okresowo wodą - ja to robiłem spryskiwaczem do kwiatkow co kilka godzin delkatną mgiełką by był wilgotny - przez kilka dni - potem zalałem akwa wodą i była krystaliczna ... jak do tej pory wszystko jest ok - nawet jak sie zbrojnik przyssie to sie nic nie dzieje.

Opublikowano
dodatkowo ceresitem pomalowałem kawałki węgla (pisałem gdzies tu o tym) efekt jest baaardzo zadowalający

NO właśnie. Przypominam sobie tamtą dyskusję. Pamiętam też że strasznie na Ciebie naskakiwałem za ten węgiel. Z tego co widzę to jednak Cię to nie zniechęciło.

No i mam pytanko: czy masz już tam ryby i czy wszystko jest ok (chodzi mi o ich zdrowie i ogólne parametry wody) Z tego co pamiętam wybór węgla miał związek z jego niską wagą. Jeżeli wszystko jest ok to może to być rewolucja w dziedzinie dekoracji.

pozdro

heh rewolucja? na pewno :))

240 to moje pierwsze akwa - ale na pewno nie ostatnie -

moim marzeniem skromnym jest cos okolo 3 m dlugosci, no moze 2,5

(dom juz jest, finanse.. hmm - zastanawiam sie nad sprzedaza samochodu i kupno czegosc tanszego na rzecz duzego akwa :)

wystroj oczywiscie z ceresitu. nic innego