Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Elijot jutro kupię i wleję - rozumiem, że zgodnie z przeznaczeniem?

Czyli do filtra zewnętrznego mam je wlać?

Wszystkie 3 ampułki na raz? Czy jakimiś etapami wlewać?

Opublikowano
czy muszą być te bakterie prodibio biodigest? We Wrocławiu na allegro w jednym sklepie tylko widzę :/

We Wrocławiu możesz na pewno dostać w Trzmiel na Nowym Dworze, Kakadu przy Kronie, Plantica ul Karola Maiarki .

W Kakadu mają pakowane po 6 szt, w Trzmieli na sztuki.

• Dziękuję 2
Opublikowano
Właśnie podmieniłem 50% wody - robiłem test NO2 i współczynnik dalej jest ok 0,6
..

...pisałeś to o godz. 20.38...!!Czyli pomiary przy sztucznym świetle..a to już przekłamuje!!

Poczekaj do jutra na słoneczko:)

..a bakterie tak na 200% to na Karola Miarki..Wiem bo tam zawsze kupuję..Ale tak jak pisał Sławek u Michała w Trzmielu też są!!

• Dziękuję 1
Opublikowano

Meszek, masz 100% racji. Idzie dostać i dostałem w Plantica a Miarki (na wszelki wypadek kupiłem 3 na allegro z odbiorem osobistym, żeby nie było :) )

W Kakadu obdzwoniłem 3 sklepy w żadnym nie mieli :/

W Trzmielu wczoraj byłem po testy własnie i nie wpadłem na to, że mogę tego potrzebować.

Dziś postaram się wlać zgodnie z instrukcją eljota, czyli 3 probówki przy zassysaczu do kubła.

We Wrocławiu możesz na pewno dostać w Trzmiel na Nowym Dworze, Kakadu przy Kronie, Plantica ul Karola Maiarki tam w były na pewno w piątek.

W Kakadu mają pakowane po 6 szt, w Trzmieli na sztuki.

-- dołączony post:

No to jest fakt Andrzeju.

Nie wiedziałem, że testy będą niemiarodajne ;0

na Karola Miarki zamówiłem 3 szt. Nie wiem czy nie kupić jedną ampułkę więcej na wszelki wypadek więcej.

..

...pisałeś to o godz. 20.38...!!Czyli pomiary przy sztucznym świetle..a to już przekłamuje!!

Poczekaj do jutra na słoneczko:)

..a bakterie tak na 200% to na Karola Miarki..Wiem bo tam zawsze kupuję..Ale tak jak pisał Sławek u Michała w Trzmielu też są!!

-- dołączony post:

AVE! Właśnie wlałem 3 ampułki prodibio biodigest także pozostaje mi teraz czekać i zrobić pomiar...

Pytanie ile czekać do jutra mniej więcej i zrobić jeszcze raz testy?

Czy dziś mogę nakarmić ryby? Od poniedziałku nie dostały nic am am :/

Opublikowano
Pytanie ile czekać do jutra mniej więcej i zrobić jeszcze raz testy?

Czy dziś mogę nakarmić ryby? Od poniedziałku nie dostały nic am am :/

..może jutro nie rób skoro dziś wlałeś!! Zrób po podmianie wody ale na następny dzień!! Ja daje profilaktycznie co dwa tygodnie jedną ampułkę i robię pomiary dzień po wlaniu i podmianie!! Możesz z ciekawości zrobić też raz przed podmianą!! Możesz dać im odrobinkę jeść...Ale bardzo niewiele.. Dwa - trzy dni jak nie będą jadły też im nic nie będzie...

Opublikowano

No to trochę muszę poczekać.

Od wczoraj, odkąd wlałem 3 ampułki priodibio zauważyłem, że niektóre rybki zaczęły mi ocierać się o dno sporadycznie.

Mam nadzieję, że jest to chwilowe - zakładam, że zbiornik nie dojrzewa na nowo bo jakiś mały mech zielony na kamieniach się pojawił więc życie jakieś kwitnie.

ekawości zrobić też raz przed podmianą!! Możesz dać im odrobinkę jeść...Ale bardzo niewiele.. Dwa - trzy dni jak nie będą jadły też im nic nie będzie...

Opublikowano

eljot12 cześć :)

Sprawdziłem i powiem Ci , że:

NO2 - 0,6 dalej

NO3 - między 10 a 20

NO2 dalej ten sam poziom, No3 zwiększone

Nie czekaj tylko sprawdź to NO2.