Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego nie wiem bo nie mam testów po prostu a filtracja na pewno mi nie padła bo co dzień obserwuje akwarium wszystko chodzi oki.

Koledze bardziej chodziło o to, że mogła paść Ci biologia w filtrze, a organoleptycznie tego nie sprawdzisz. Jedyny sposób to testy, więc z tym "na pewno" byłbym bardzo ostrożny.

Opublikowano
Koledze bardziej chodziło o to, że mogła paść Ci biologia w filtrze, a organoleptycznie tego nie sprawdzisz. Jedyny sposób to testy, więc z tym "na pewno" byłbym bardzo ostrożny.

Niby czemu miałaby mi paść biologia w kubełku??. Nic takiego nie robiłem, nic nie grzebałem przy każdej podmianie dodaję trochę bakterii i uzdatniacza Prime więc myślę, że nic nie powinno się dziać. Postaram się o jakieś testy.

Opublikowano
Niby czemu miałaby mi paść biologia w kubełku??. Nic takiego nie robiłem, nic nie grzebałem przy każdej podmianie dodaję trochę bakterii i uzdatniacza Prime więc myślę, że nic nie powinno się dziać. Postaram się o jakieś testy.

Jeżeli nie znasz parametrów wody to właśnie nagły skok któregoś z parametrów mógł je wytłuc. Bardziej doświadczeni koledzy na pewno moga wymienić jeszcze dziesiątki powodów padnięcia całej biologii w kuble.

Opublikowano

Tak chodziło mi o biologię . Gdyby filtr nie chodził wcale to sprawa była by jasna.

A w takim przypadku to szukanie mulatki przez ślepca w ciemnym pokoju :-)

Opublikowano

Spokojnie z ta biologią ! Nie koniecznie musiała paść, co nie zmienia sprawy żeby koniecznie sprawdzić parametry wody ;-). U mnie choroba wyszła ponieważ padał biologia i warunki wody drastycznie sie zmieniły przez co ryby osłabiły się. U ciebie mogło coś innego wpłynąć , że ryby nagle się osłabiły i dopadła je choroba.

Opublikowano
Spokojnie z ta biologią ! Nie koniecznie musiała paść, co nie zmienia sprawy żeby koniecznie sprawdzić parametry wody ;-). U mnie choroba wyszła ponieważ padał biologia i warunki wody drastycznie sie zmieniły przez co ryby osłabiły się. U ciebie mogło coś innego wpłynąć , że ryby nagle się osłabiły i dopadła je choroba.

Właśnie dziwne, żeby z dnia na dzień biologia padła muszę kupić testy koniecznie i sprawdzić co w tej wodzie siedzi.